Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Hoe bont kun je het maken?

Creatieve schildervakantie in Frankrijk (workshops)

Sinds 1987 organiseert Bleu et Vert teken-, schildervakanties in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk. In deze korte trailer krijg je een beeld van zo'n creatieve teken-, schildercursus. Bekijk het rijke kleurenpalet van een schilderweek bij Bleu et Vert.

Mocht je meer filmbeelden willen zien over onze teken-, schilderweken in Le Phaux, klik dan hier.

Creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk


13- 27 augustus: Creatieve schildervakantie in Bel Any Franse Ardennen


16 juli- 6 aug.: Creatieve schildervakantie in Le Phaux, Auvergne


Workshopoverzicht: Creatieve schildervakantie in workshops

Creatieve teken- schildervakantie bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

Algemene info over je teken-, schildervakantie

Tekenen en schilderen is een persoonlijk proces. Je hebt als mens eigen ogen waarmee je naar de wereld kijkt en een eigen hand waarmee je vorm geeft. Juist dat persoonlijke karakter in het werk kan een tekening of schildering boeiend maken.

Bespreking tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk

Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn. Het naast elkaar leggen van de werkstukken helpt je bij het ontdekken van je mogelijkheden. We zullen dan ook regelmatig gezamenlijk de resultaten bekijken. Aan het eind van elke middag kijken we samen naar het werk wat die dag is gemaakt.

Beginners en gevorderden tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk

Teken-, schildervakantie voor beginners en gevorderden

Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als gevorderde krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten.

Een experiment tijdens een creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk

Hoe bont kun je je schildervakantie maken?

Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken. Siberisch krijt, houtskool, oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt en papier zijn aanwezig en bij het cursusgeld inbegrepen. Als je met materialen wilt werken zoals olieverf, gouache of softpastelkrijt moet je die zelf meenemen. Je kunt je schildervakantie dus zo bont maken als je wilt.

Zondondergang schilderen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk

Op een van de avonden zullen we de zonsondergang schilderen. In La Bitortie is een stille plek in een glooiende weide met rondom magnifiek uitzicht op de heuvels en dalen in de omgeving.
Op een andere avond laten we dia's en film zien over schilderkunst. Wil je je nog meer verdiepen, dan kun je je hart ophalen bij de vele schilderboeken in onze boekenkast.

Expositie als afsluiting van een creatieve teken- schildervakantie in de Auvergne, Frankrijk

De afsluiting van een schildervakantie

We sluiten onze schildervakantieweken altijd af met een expositie voor onszelf en belangstellenden uit de omgeving. Het is een goede gelegenheid om van iedereen te zien wat hij/ zijn heeft gemaakt. Trots en tevredenheid zijn dan van de stralende gezichten af te lezen.

De schildervakantie is in workshops ingedeeld: Klik hier voor een overzicht