Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Hoe grijs kun je slapen?

De accommodatie van onze creatieve zomerweken in Frankrijk

Verblijf in Frankrijk voor mensen die schilderen, beeldhouwen, zingen of theater maken.

Aan de rand van het dorp staat een groot huis, omgeven door weilanden, akkers en beboste hellingen. Het is een stevig en karaktervol huis, ca 130 jaar oud en stijlvol gerestaureerd. De rustieke, degelijke sfeer is typerend voor de huizen in de streek. Het huis is opgebouwd uit grijze natuursteen. Je kunt er dus behoorlijk grijs slapen!

Eigenaren van het huis voor de creatieve vakanties

Op de benedenverdieping wonen Jean-Paul en Hélène, de Franse eigenaren van het huis. De rest van het huis gebruikt Bleu et Vert voor maximaal 24 deelnemers, verdeeld over twee groepen: de beeldhouwers en de schilders.

Op de zolder kunnen we binnen schilderen, zingen en theater maken.

In het huis zijn twee ruime gemeenschappelijke slaapkamers (1 x 5 pers. en 1 x 4 pers.), drie privéslaapkamers (3 x 2 pers.), een keuken, een grote sfeervolle woonzolder en goede sanitaire voorzieningen.
De privékamers zijn tijdens onze creatieve vakanties altijd snel volgeboekt.

Kampeerplek voor deelnemers aan een zangcursus, theatercursus, schildercursus of beeldhouwcursus

Naast het huis ligt een uitgestrekt veld met bomen, waar je je tent op kunt zetten. Van zonsopgang tot en met halverwege de middag profiteer je van de schaduw van de bomen.
Bij het huis is een sanitair blok voor de kampeerders met een toilet en twee douches.

Camping in de Auvergne voor liefhebbers van creatieve workshops

Het is ook mogelijk om een plekje te zoeken op de camping (3 km). Deze gemeentecamping ligt aan een meertje met zwemwater. Hotel au Rendez Vous des Chasseurs ligt in Noirétable op ca 5 km van Le Phaux. Het heeft diverse kamers.
In de omgeving liggen bovendien diverse appartementen en een sfeervol Bed and Breakfast.
Appartementen:

Appartement in Le Phaux voor deelnemers van een creatieve vakantie

A: Le Phaux, 4-6 pers. Zeer smaakvol gerestaureerd, midden in het gehucht gelegen huisje. Beneden: woonkamer met open keuken en houtkachel.
Boven: twee slaapkamers met elk twee éénpers. bedden, overloop met tweepers. slaapbank, WC, douche. Het huisje heeft een piepklein tuintje, maar in Le Phaux is volop plek om te recreëren in vrij toegankelijke velden. Prijs 325,=.

Huis in Les Salles voor deelnemers aan een creatieve vakantie

B: Les Salles, 6 pers. Prachtig gelegen, recent gerestaureerd huis. Beneden: Ruime woonkamer met eettafel en luie zithoek. Open keuken, WC en badkamer. Groot terras met magnifiek uitzicht op een meertje en een kasteel. Boven twee slaapkamers met tweepers. bed, slaapkamer met twee éénpers. bedden. Ca 10 km van Le Phaux. Prijs 550,= (2021).

creatieve cursussen schilderen, beeldhouwen, zingen of theater in Le Phaux, Frankrijk

NB: Alle genoemde bedragen zijn huurprijzen per week, inclusief energiekosten (Prijzen van 2013 zullen mogelijk met ca. 10% procent zijn verhoogd). Appartementen worden vaak vroeg geboekt. We raden je aan TIJDIG per telefoon of email te reserveren. Het huurbedrag betaal je contant bij aankomst in Le Phaux.

ALT-TEKST

B&B La Laiterie du Gontey biedt 3 kamers in een voormalige zuivelfabriek. Dit landelijk erfgoed ligt midden in de natuur in een bubbel van rust, op 8 km van Le Phaux. De drie slaapkamers combineren comfort, authenticiteit en charme.
Eigenaresse Magaly is een enthousiaste gastvrouw. Ze is zorgzaam en heeft een fijn gevoel voor sfeer. Ze spreekt ook Engels.
Gratis snelle wifi; rookvrij; geen huisdieren.
Meer informatie en foto's: lalaiteriedugontey.com

ALT-TEKST

Kamer 1: Zeer ruime slaapkamer (29 mtr) met grote erkers en uitzicht op glooiiend landschap. Geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Badkamer met inloopdouche en vrijstaand bad. Toilet.
7 nachten 480,= incl ontbijt: 550,=
Kamer 2: Intieme rustige kamer (21 mtr) met aparte ingang op begane grond. Grote douche, toilet.
7 nachten 420,=; incl ontbijt: 490,=
Kamer 3: Duplex slaapkamer (25 mtr), douche en toilet bereikbaar via eigen trap in de slaapkamer.
7 nachten 420,=; incl ontbijt: 490,=

Verblijf in Le Phaux, Frankrijk voor deelnemers aan de creatieve vakanties
N.B. Er zijn nog meer appartementen in de omgeving. Bel of mail ons voor meer informatie.
Je kunt ook informatie vinden op de website van Gites de France.