Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Wie geven er vorm aan?

Docenten tekenen- schilderen, beeldhouwen, zingen


Informatie over de docenten op Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen vind je hier.

 

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Bleu et Vert docenten in Le Phaux 2024:

Beeldhouwen: 10 juli- 10 aug. : Henk de Jong
In 2023 gaf Henk de Jong na een paar jaar afwezigheid weer een beeldhouwcursus in Le Phaux. Dat deed hij weer als vanouds. In 2024 zal Henk alle beeldhouwweken voor zijn rekening nemen.
Tekenen- schilderen: 10 juli- 10 aug.:
Gerrit v. Meurs (Tevens 17- 31 aug. op Bel Any)

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Gerrit van Meurs (1954): tekenen/ schilderen. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen, schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 geef ik teken-, schilderles en sinds 1987 organiseer ik creatieve vakanties tekenen/ schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen!
(foto: Jan Willem Golstein)

Docent creatieve tekencursus, schildercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal. Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden en op zoek te gaan naar originaliteit. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
(foto: Sylvia van Meurs)
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.

Docent beeldhouwen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Na een paar jaar afwezigheid was onze vaste beeldhouwdocent Henk de Jong in 2023 weer een week actrief in Le Phaux. Dat deed hij met de bezieling, voorvarendheid, het respect en de humor zoals we dat van hem kennen. In 2024 zal hij alle beeldhouwweken voor zijn rekening nemen.
Henk de Jong (1964):
Ik studeerde af in het vak ruimtelijk- plastisch vormgeven aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1990 ben ik aktief als zelfstandig beeldhouwer en werk voornamelijk in de materialen steen en hout, ook wel in combinatie.

Docent creatieve beeldhouwcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geef cursussen beeldhouwen en ruimtelijk vormgeven in Tilburg, Breda, Waalwijk en Anröchte Duitsland. Sinds 2004 geef ik les bij Bleu et Vert. Naast de juiste technieken schenk ik aandacht aan de ontwikkeling van eigen ideeën en het vormgeven daarvan in een blok steen. Plezier en de uiteindelijke voldoening zijn belangrijke uitgangspunten binnen mijn lesgeven.