Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Wie geven er vorm aan?

Docenten tekenen- schilderen, beeldhouwen, zingen

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Bleu et Vert docenten in Le Phaux 2021:

Beeldhouwen:
17 juli- 7 aug.: Henk de Jong

Tekenen- schilderen:

17 juli- 7 aug.: Gerrit v. Meurs

Informatie over de docenten op Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen vind je hier.

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Gerrit van Meurs (1954): tekenen/ schilderen. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen, schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 geef ik teken-, schilderles en sinds 1987 organiseer ik creatieve vakanties tekenen/ schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen!

(foto: Jan Willem Golstein)

Docent creatieve tekencursus, schildercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal. Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
(foto: Sylvia van Meurs)
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.

Docent beeldhouwen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Henk de Jong is al jarenlang de vaste beeldhouwdocent van Bleu et Vert. In 2020 was hij helaas verhinderd. Hij zal de B&V beeldhouwweken in 2021 weer extra gemotiveerd begeleiden.
Henk de Jong (1964): beeldhouwen. .
Ik studeerde af in het vak ruimtelijk- plastisch vormgeven aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1990 ben ik aktief als zelfstandig beeldhouwer en werk voornamelijk in de materialen steen en hout, ook wel in combinatie.

Docent creatieve beeldhouwcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geef cursussen beeldhouwen en ruimtelijk vormgeven in Tilburg, Breda, Waalwijk en Anröchte Duitsland. Sinds 2004 geef ik les bij Bleu et Vert. Naast de juiste technieken schenk ik aandacht aan de ontwikkeling van eigen ideeën en het vormgeven daarvan in een blok steen. Plezier en de uiteindelijke voldoening zijn belangrijke uitgangspunten binnen mijn lesgeven.
Meer informatie op de website van Henk.