Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Wie geven er vorm aan?

Docenten tekenen- schilderen, beeldhouwen, zingen

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Informatie over de docenten op Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen vind je hier.

Bleu et Vert docenten in Le Phaux 2022:

Beeldhouwen:
16 juli- 23 juli; 23 juli- 30 juli; 30 juli- 6 aug.
In 2020 en 2021 was Henk de Jong, onze vaste beeldhouwdocent, verhinderd. Petra Boshart en Benn Schroër hebben hem prima vervangen. Voor 2022 vullen we de beeldhouwdocenten in het voorjaar in.
Tekenen- schilderen:
16 juli- 6 aug.: Gerrit v. Meurs.

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Gerrit van Meurs (1954): tekenen/ schilderen. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen, schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 geef ik teken-, schilderles en sinds 1987 organiseer ik creatieve vakanties tekenen/ schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen!
(foto: Jan Willem Golstein)

Docent creatieve tekencursus, schildercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal. Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
(foto: Sylvia van Meurs)
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.

ALT-TEKST

Petra Boshart. Petra stamt uit een steenhouwerstraditie: haar vader, grootvader en overgrootvader waren steenhouwers. Ze studeerde af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam.
In deze beeldhouwcursus werken we met middelharde steen (of een zelf meegebrachte steen) en ontdekken de beperkingen en mogelijkheden die daarin besloten liggen. Je maakt kennis met vormgeving, materiaal en techniek.

ALT-TEKST

Petra geeft je zoveel mogelijk individuele begeleiding; iedereen heeft namelijk een ander vertrekpunt en andere bronnen, die hem/haar inspireren. Iedere sculptuur vertelt een verhaal over onze manier van kijken en hoe wij in de wereld staan. De cursus zal een ontdekkingsreis worden. Aan het einde van dit proces ligt een beeld… Maar informatie op de website van Petra: www.beeldeninsteen.nl en op https://nl.wikipedia.org/wiki/Petra_Boshart

ALT-TEKST

Benn Schroër, Amsterdam. Benn was begin jaren ‘90 een paar jaar beeldhouwdocent bij Bleu et Vert.
Benn schrijft zelf over zijn manier van les geven: Het boeiende en fascinerende aan het geven van lessen en cursussen vind ik dat je het heel direct en concreet met mensen kunt hebben over alle aspecten die de kwaliteit van een tekening, beeld of schilderij uitmaken. En daardoor ook over hoe die kenmerken een werk beter, sterker of uitgesprokener kunnen maken. Maar ook juist hoe je een werk ingetogen kan houden.

ALT-TEKST

Met schijnbaar minimale adviezen en aanwijzingen kun je cursisten een heel eind verder helpen om meer duidelijkheid te krijgen in hun eigen werk. Soms kun je mensen ook op een andere, nieuwe manier naar de hun, op het eerste gezicht, overbekende omringende dingen laten kijken. Tijdens mijn les leg ik de nadruk op kijken, kijken en ontdekken, en je bewust worden van wat je denkt te zien en te weten, en wat er wérkelijk aan de hand is. Hoe kijk je naar een situatie, een stand, een model, waar zich van alles tegelijkertijd afspeelt. Wat neem je waar en in welke volgorde? Wat spreekt eruit, hoe komt dat en hoe kun je dat beïnvloeden?

Docent beeldhouwen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Henk de Jong is al jarenlang de vaste beeldhouwdocent van Bleu et Vert. De afgelopen twee jaar was hij helaas verhinderd. We hopen dat we in 2022 weer beeldhouwweken onder zijn begeleiding kunnen organiseren.
Henk de Jong (1964): beeldhouwen. .
Ik studeerde af in het vak ruimtelijk- plastisch vormgeven aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1990 ben ik aktief als zelfstandig beeldhouwer en werk voornamelijk in de materialen steen en hout, ook wel in combinatie.

Docent creatieve beeldhouwcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geef cursussen beeldhouwen en ruimtelijk vormgeven in Tilburg, Breda, Waalwijk en Anröchte Duitsland. Sinds 2004 geef ik les bij Bleu et Vert. Naast de juiste technieken schenk ik aandacht aan de ontwikkeling van eigen ideeën en het vormgeven daarvan in een blok steen. Plezier en de uiteindelijke voldoening zijn belangrijke uitgangspunten binnen mijn lesgeven.
Meer informatie op de website van Henk.