Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Pour moi la vie va commencer

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, Frankrijk

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Ideale plek voor creatieve vakantiecursussen

Any-Martin-Rieux is een klein dorp op 12 km afstand van het provinciestadje Hirson. Het ligt in de streek Thierache aan de Westrand van de Franse Ardennen. Dit glooiende gebied in het uiterste noorden van Frankrijk is nog niet ontdekt door het grote toerisme; je vindt hier een ongehoorde rust en stilte. Er is weinig autoverkeer: een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars.
(foto: Bel Any)

Creatieve vakantiecursus schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

In de zomer is het er blauw en groen. De zomer is doorgaans stabiel en er valt slechts af en toe een buitje. Het zijn ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen. Heerlijk weer om buiten te tekenen, schilderen, te zingen, theater te maken en spelenderwijs bruin te worden.


Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Data en prijzen van de vakantiecursussen

We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt. Heb je een beperkt budget? Wij geven korting aan mensen met een lager inkomen. En bij Bleu et Vert kun je dan zelfs nog goedkoper meedoen aan een vakantiecursus via de Bleu et Vert veiling. Kom genieten voor een habbekrats! Meld je nu aan: Voor jou gaat dan het vakantieleven al beginnen!

Creatieve vakantiecursus theater in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus theater in Frankrijk.

Aanstaande zomer zal Bleu et Vert voor de 8e maal een creatieve theaterweek organiseren in Frankrijk. Dit zal dan voor de 6e keer op Bel Any zijn en wel van 24 - 31 augustus. De vakantiecursus zal worden gegeven door Sanne Arbouw. De theaterweken vanaf 2016 zijn inderdaad de poëtische, dynamische, hilarische  en ontroerende weken geworden die Sanne beloofde. We kijken daarom nu al reikhalzend uit naar de theaterweek van aanstaande zomer!

Creatieve zangweek in Bel Any, N- Frankrijk

Ontspannen zangweek met wereldmuziek in de Franse Ardennen

De zangweken van Frohmut Knie in Le Phaux zijn populair. Deze zangweken zijn op Bel Any vrijwel altijd min of meer volgeboekt. I.v.m. de coronacrisis hebben we de zangcursus van 2020 moeten annuleren, maar vanaf 2021 was de zangweek weer mogelijk en volgeboekt. ook de zangcursus van 2023 was zeer succesvol. Kom ook in 2024 weer genieten uit volle borst!

Vakantiecursus tekenen- schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

Vakantiecursus schilderen geheel vernieuwd

De sinds enkele jaren nieuwe opzet van de schilderweken bevalt goed. We passen die aanpak ook in Bel Any toe. De schilders reageren er enthousiast op. Komende zomer geven we weer twee weken schildercursus op Bel Any. Bij het inschrijven voor een schilderweek maak je een keuze uit 13 verschillende creatieve workshops. Zo maken we wekelijks een toegesneden programma aan de hand van de wensen van de deelnemers. En jij bepaalt mede hoe jouw cursusweek er uit komt te zien.