Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Hoe voordelig kun je genieten?

Data en prijzen creatieve vakantiecursussen in Frankrijk

Tekenen-schilderen en beeldhouwen in de Auvergne 2024:

 

Tekenen/schilderen Beeldhouwen  
wo 10 juli - wo 17 juli wo 10 juli - wo 17 juli (Henk de Jong) - vol  
do 18 juli  - do 25 juli - * do 18 juli  - do 25 juli (Henk de Jong) - *  
vr 26 juli   - vr   2 aug - * vr 26 juli   - vr   2 aug (Henk de Jong) - *  
za  3 aug  - za 10 aug - * za  3 aug - za 10 aug (Henk de Jong) - *  


* = Vrijwel volgeboekt.
Als een week is volgeboekt kan je je nog wel op de reservelijst laten plaatsen. In geval van een annulering kan je je dan alsnog inschrijven.

Van 17 - 31 augustus 2024 organiseren we creatieve vakanties op Bel Any in de Franse Ardennen:
Zie Ardennen/ data en prijzen.Prijzen

Om de creatieve vakanties zoveel mogelijk voor iedereen betaalbaar te maken, geven we kortingen aan mensen met lagere inkomens. Als je samenleeft van één of twee inkomens, geldt tweederde deel van het gezamenlijke maandinkomen als maatstaf.

Bedragen vanaf 1-9-2023 in Euro:

Netto maandinkomen Cursusgeld per persoon per week
    Tot     1080 300  (225)
  1080  - 1400 350  (275)
 1400  - 1870 400  (325)
 1870  - 2640 450  (375)
Boven  2640 500  (425)

Vroegboekkorting (cursusgeld tussen haakjes): 

Bij betaling van het volledige cursusgeld in één termijn binnen twee weken na inschrijving, mag je een vroegboekkorting in mindering brengen op het cursusgeld. Deze bedraagt 75 euro per week. Deze korting mag je toepassen tot uiterlijk twee maanden vóór aanvang van de desbetreffende cursusweek.

Wil je nog meer korting ontvangen? Mail ons dan met de vraag om het formulier van de vakantieveiling.Lees er meer over lager op deze pagina.


Materiaalkosten
Gebruik van gereedschap en basismateriaal (zie pagina's Schilderen en Beeldhouwen) zijn bij het cursusgeld inbegrepen.
Bij het beeldhouwen is de prijs van de steen niet inbegrepen en afhankelijk van gewicht en soort (ca. € 10,= - 75,=)


Kosten voor verblijf:
Kosten voor overnachtingen, alle voeding en drank: € 250,= per persoon, per week, contant te betalen bij aankomst.
Prijs voor verblijf van partner die geen cursus volgt: € 325,=. Bij eigen verblijf (huisje, camping, etc) zonder de maaltijden van Bleu et Vert betaal je als kosten voor twee begin- en een einddiner en voor de koffie, thee, etc. tijdens de cursus: € 90,=
Privékamer: € 140,= per week extra, contant te betalen bij aankomst.

Kosten voor de diverse appartementen
 
 
Inschrijving en betaling:
Je inschrijving is definitief als:
- we het inschrijfformulier hebben ontvangen,
- we het cursusgeld hebben ontvangen op bankrekening NL57 ASNB 0781 2532 68 t.n.v. Bleu et Vert, Gerrit van Meurs, Wamel, onder vermelding van de cursus en de periode.
 
Voor aftrek van vroegboekkorting dient het volledige cursusgeld direct bij inschrijving te worden betaald in één termijn. Deze vroegboekkorting mag je toepassen tot uiterlijk één maand vóór aanvang van de cursusweek.
Je ontvangt vervolgens een bevestiging met het adres, een routebeschrijving en een tabel met treintijden.

Ben je nog geen ontvanger van onze nieuwsbrief? Vraag hem aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wil je je inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier teken-, schildercursus

Klik hier voor het inschrijfformulier beeldhouwcursus

Klik hier voor het gecombineerde inschrijfformulier tekenen/ schilderen en beeldhouwen

Klik hier als je een overzicht van de data en prijzen wilt downloaden.

Annulering:

In verband met onze hoge reserveringskosten zien we ons genoodzaakt om strenge annuleringsregels te hanteren. Indien wij de
cursus moeten annuleren dan storten we je alle betaalde bedragen retour. Indien je zelf annulerert om welke reden dan ook, dan gelden onze annuleringsregels:
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de cursus ben je 50% van het cursusgeld verschuldigd. Partner zonder cursus: € 165,=
Bij annulering binnen 4 weken vóór aanvang van de cursus ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd en tevens reserveringskosten: € 190,=  per week. Partner 265,=. Het teveel betaalde bedrag krijg, je in ieder geval teruggestort. We raden je dringend aan een annuleringsverzekering af te sluiten.


Bleu et Vert - veiling:
Naast de definitieve boeking heb je de mogelijkheid om een voorlopige boeking te doen via de Bleu et Vert veiling. Het geeft je de mogelijkheid om tegen een sterk verlaagd tarief deel te nemen aan een van de creatieve vakantiecursussen in Le Phaux. Hoe werkt het? Je vult een voorlopig inschrijfformulier in en je doet daar een bod in hele euro's voor je cursusgeld op een week naar keuze. Het minimumbedrag van je bod is 75 euro. Je maakt dit bod over op onze bankrekening.
Één week vóór aanvang van de betreffende cursus hoor je definitief of je bod voldoende is geweest voor definitieve inschrijving. Is dat niet het geval, krijg je het betaalde bedrag alsnog in zijn geheel teruggestort. Ben je definitief ingeschreven, dan betaal je bij aankomst in Le Phaux nog wel de 250 euro verblijfskosten.
Bij annulering van jouw kant ben je ten aller tijden reserveringskosten van € 190,= verschuldigd (als deel van de 250 verblijfskosten) en bovendien het volledige geboden lesgeld, tenzij jouw bod één week vóór aanvang onvoldoende blijkt te zijn. In dat geval storten we je volledige betaling retour.

Wil je een bod doen? Stuur ons een mail en vraag ons om een veiling inschrijfformulier.

Chambre d'hote (Bed and Breakfast)
La Laiterie du Gontey. Zeer schilderachtig gelegen chambre d'hote, dichtbij middeleeuws stadje (Cervières). Uitermate sfeervol ingerichte kamers met eigen sanitair. Ca 7 km van Le Phaux. Kamer voor 1 of 2 personen: € 490 voor 7 nachten, incl ontbijt en touristenbelasting (2021).


Appartementen:
A: Le Phaux, 4 personen. Zeer sfeervol gerenoveerd huisje midden in het gehucht op 100 mtr van de cursuslokatie. Prijs: 325,= per week extra.
B: Les Salles, 6 pers. Recent gerestaureerd huis met magnifiek uitzicht op een meertje en een kasteel. Ca 10 km van Le Phaux. Prijs 550,= (2021).


Huurprijzen van de appartementen zijn per week incl. energiekosten, contant te betalen bij aankomst in Le Phaux. Prijs B&B contant te betalen bij aankomst aan de eigenaresse. Meer informatie over de appartementen vind je op de pagina Accommodatie.