Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Un banc, un arbre, une rue

Creatieve schildervakantie in Noord Frankrijk (workshops)

In 2017 was de eerste Bleu et Vert schilderweek op Bel Any. Het grote succes leidde tot een verdubbeling naar twee schilderweken vanaf 2018. Met steeds volgeboekte weken en enthousiaste reacties in het achterhoofd kijken we nu alweer uit naar de weken op Bel Any in 2022. Ze zijn van 13- 27 augustus.
In de trailer zie je een korte impressie van de schilderweken van 2018. Wil je méér zien? Klik hier voor een film over de schilderweken (ca 11 minuten).

Workshops tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk
Wil je een schildervakantie in Frankrijk, maar niet zo ver weg? Dan zijn de creatieve schildervakanties van Bleu et Vert in Bel Any, Franse Ardennen, een ideaal alternatief. Ze zijn van 13- 27 augustus 2022.
Indien je liever in juli een schildervakantie in Frankrijk wil, dan zou je kunnen kiezen voor:

17 juli- 7 aug.: Creatieve schildervakanties in Le Phaux, Auvergne

Op beide locaties is de creatieve schildervakantie opgebouwd in workshops.

Creatieve teken- schildervakantie bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Algemene info over je teken-, schildervakantie

Tekenen en schilderen is een persoonlijk proces. Je hebt als mens eigen ogen waarmee je naar de wereld kijkt en een eigen hand waarmee je vorm geeft. Juist dat persoonlijke karakter in het werk kan een tekening of schildering boeiend maken.

Bespreking tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn. Het naast elkaar leggen van de werkstukken helpt je bij het ontdekken van je mogelijkheden. We zullen dan ook regelmatig gezamenlijk de resultaten bekijken. Aan het eind van elke middag kijken we samen naar het werk wat die dag is gemaakt.

foto: Marjolein Schoonewagen.

Beginners en gevorderden tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Schilderen voor beginners en gevorderden

Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als gevorderde krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten.

Een experiment tijdens een creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Hoe bont kun je je schildervakantie maken?

Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken. Siberisch krijt, houtskool, oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt en papier zijn aanwezig en bij het cursusgeld inbegrepen. Als je met materialen wilt werken zoals olieverf, gouache of softpastelkrijt moet je die zelf meenemen. Je kunt je schildervakantie dus zo bont maken als je wilt.

Zondondergang schilderen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Op een van de avonden zullen we de zonsondergang schilderen. We zoeken een glooiende weide op een stille plek met rondom fraai uitzicht op de heuvels en dalen in de omgeving.
Op een andere avond laten we dia's en film zien over schilderkunst. Wil je je nog meer verdiepen, dan kun je je hart ophalen bij de vele schilderboeken in onze boekenkast.

Expositie als afsluiting van een creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

De afsluiting van een schildervakantie

We sluiten onze schildervakantieweken altijd af met een expositie voor onszelf en belangstellenden uit de omgeving. Het is een goede gelegenheid om van iedereen te zien wat hij/ zij heeft gemaakt. Trots en tevredenheid zijn dan van de stralende gezichten af te lezen. Ze hebben de kleur van la vie en rose...
De schildervakantie is in workshops ingedeeld: Klik hier voor een overzicht.