Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Adieu monsieur le professeur…

Docenten tekenen- schilderen, zingen en theater

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Bleu et Vert docenten op Bel Any, Franse Ardennen 2024:

17 - 24 aug.: Zingen: Frohmut Knie
24 - 31 aug.: Theater: Sanne Arbouw
17 - 31 aug.: Tekenen-schilderen: Gerrit v. Meurs

Informatie over onze docenten in Le Phaux, Auvergne vind je hier.

(Foto: Jetteke Noordzij)

Docent creatieve vakantieweek zang bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk.

Frohmut Knie (1961): 17- 24 augustus: zingen.
Tijdens een mimeopleiding in Parijs ontdekte ik mijn stem. Die ontdekking was verrassend en overweldigend! Ik liet het toneel achter me en woonde twee jaar in het Roy Hart Theatre. Hier leerde ik met verschillende docenten om meer uit mijn stem en mijzelf te halen. In Frankfurt gaf ik aansluitend stemtraining aan leraren en stelde een zanggroep wereldmuziek samen.
(Foto: Aernoud Witteveen.)

Docent creatieve vakantiecursus zingen bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Sinds 2009 woon ik in Arnhem, leerde de Estill Voice Training kennen en sloot de meerjarige dirigentenopleiding (MDO) af. Ik leid ondertussen drie koren “Zingen voor je leven” in Ede, Arnhem en Nijmegen en het vrouwenensemble „Vocal Impulse“ in Zutphen, en geef zangles. De ontplooiing van iedere individuele stem is steeds opnieuw een uitdaging en vol verrassingen. Het is leuk werk dat ik met veel plezier doe.
Meer info via de website van Frohmut.

Docent theater bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Sanne Arbouw (1990): 24- 31 aug.: theater.
Als docerend theatermaker in de dop toon ik je graag vervreemdende en confronterende momenten met een glimlach. Dagelijks schotel ik je jouw portie plezierige ongemakkelijkheid voor: persoonlijk, zintuigelijk en poëtisch.

Docent creatieve theaterworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik ontrafel verhalen op een onderzoekende wijze met verschillende doelgroepen. Met een Sociaal Artistieke insteek is het mijn kwaliteit om te werken vanuit de verhalen van mensen. Verleiden, verbinden, verrassen: In de week theater bij Bleu et Vert zal je het allemaal meemaken.
Kijk ook eens op de website van Speels Collectief.
Je vindt Sanne ook op Linked-in

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Gerrit van Meurs (1954): 17- 31 aug. (en 10 juli- 10 aug. in Le Phaux, Auvergne): tekenen/ schilderen. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen en schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 geef ik les en sinds 1987 organiseer ik creatieve vakanties tekenen/ schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen!
(foto: Jetteke Noordzij)

Docent creatieve tekencursus, schildercursus bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal. Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
(foto: Jetteke Noordzij)
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.