Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Ma préfèrence

Accommodatie van de creatieve zomerweken in N- Frankrijk

Verblijf in Frankrijk voor mensen die schilderen of zingen

Aan de rand van het dorp staat een groot huis, met een domaine van 5 ha. omgeven door glooiende weilanden en beboste heuvels. Het is een landhuis met alure, gebouwd in 1870. In de dorpsmond wordt het le chateau genoemd. Het is gebouw is aangepast aan deze tijd, maar het oorspronkelijk karakter is bewaard gebleven. De ommuurde voortuin heeft een gietijzeren poort en een ronde oprit tot aan het huis.

Eigenaren van het huis voor de creatieve vakanties

Achter het huis ligt het terras in de schaduw van platanen en met vrij uitzicht op de zonsondergang. Daaronder ligt een door heggen omzoomde parktuin van 20.000 meter met een wijds gazon en verschillende terrassen. Schaduw vind je onder walnoten- en fruitbomen, linden en kastanjes. Het Domaine telt ook nog 3 ha aangrenzende weides.

Op de zolder kunnen we binnen schilderen en zingen

Naast de voortuin op 50 meter van het huis liggen de écurie met drie gastenkamers en de rustieke schuur in Thiérache stijl. Ze maken deel uit van de oorspronkelijke bebouwing. In de schuur liggen een aantal ruimtes die we gebruiken. Zo vind je er een douche voor de kampeerders.
Tussen de Ecurie en de schuur ligt een grote binnenplaats. We kunnen er fijn buiten vertoeven.

Kampeerplek voor deelnemers aan een zangcursus of schildercursus

De rechteringang van de schuur leidt naar de gastenkeuken die Bleu et Vert gebruikt. De Bleu et Vert koks hebben afgelopen jaren hun culinaire kwaliteiten in deze keuken geëtaleerd. We vrijwel altijd in de buitenlucht van deze uitgebreide buffetmaaltijden kunnen genieten. De kok houdt zoveel mogelijk rekening met speciale diëten.

Camping in de Auvergne voor liefhebbers van creatieve workshops

Naast de gastenkeuken ligt een woonkamer met bibliotheek. Er staan meerdere kasten vol met boeken die je kunt bekijken en lezen. Deze ruimte kunnen we bij slecht weer met de schilders gebruiken. Er zijn ook vier verschilende afdakjes waar je beschutting hebt bij regenachtig weer en kunt tekenen, schilderen met zicht op het landschap.
Achter de schuur ligt een ruime parkeerplaats.
Overal op het terrein is wifi beschikbaar.

Appartement in Le Phaux voor deelnemers van een creatieve vakantie

Bel Any heeft diverse verblijfsmogelijkheden.
Wat heeft je voorkeur..., ta préference?
Er zijn 6 gastenkamers. In de tuinen liggen 3 gîtes en 5 kampeerplekken verscholen in het groen. In de schuur vind je een douche voor de kampeerders. Kampeerplekken, kamers en gîtes kunnen louter worden gehuurd door mensen die bij Bleu et Vert de maaltijden gebruiken. Prijs kamperen: € 70,= per 7 nachten per tent + 70,= per 7 nachten per persoon. Dit bedrag is ook voor gebruik van het hele terrein, de keuken, de bibliotheek, etc. Alle reserveringen voor het verblijf lopen via Bleu et Vert.

ALT-TEKST

Bel Any heeft zes gastenkamers. Drie liggen er in het huis. In de gang van het huis hangt een nostaligische sfeer. Je ruikt een mengelmoes van de historie van de antieke meubelen en een vleug van de sigaretten die eigenaar Aernoud rookt.
Het is goed slapen in Bel Any. De bedden zijn breed en lang, met uitstekende matrassen en dekbedden. De stilte is weldadig. 's Nachts komt het licht louter van maan en sterren.

ALT-TEKST

De Ecurie bevat vier kamers; enkele ervan gebruiken we voor de staf van Bleu et Vert. De kamers in de ecurie zijn op de begane grond, gelegen aan een binnenplaats, met openslaande deuren. Deze binnenplaats grenst tevens aan de schuur met de keuken en woonkamer. Elke kamer heeft een eigen terraszitje. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer en wc.

ALT-TEKST

Alle kamers zijn 2-persoons, de bedden kunnen aaneensluitend of los van elkaar worden geplaatst. Op alle kamers is draadloos internet beschikbaar. Prijzen van een kamer: Voor 7 nachten € 350,= voor één persoon en € 385,= voor 2 personen.
We hebben slechts één kamer gereserveerd als eenpersoonskamer. Andere kamers gebruiken we voor twee deelnemers. Op 10 minuten lopen is B&B Jeannette met vier gastenkamers die je als privékamer kunt boeken.
Je bent ook dan te gast bij Bleu et Vert aan tafel.

ALT-TEKST

Twee zeer ruime kamers zijn op de verdieping van het huis. Deze gebruiken we voor alleenkomenden die een kamer willen delen.Ze zijn door een brede gang gescheiden van het woongedeelte van het huis. De kamer Jardin (2-3 pers.) ligt aan de achterzijde van het huis en ziet uit op de grote tuin aan de westzijde. De kamer heeft een eigen badkamer. De W.C. is op de gang en gedeeld met de gebruikers van de kamer Village.

ALT-TEKST

De kamer Village (2 pers.) ligt aan de voorzijde van het huis en ziet uit op het oosten. De kamer heeft een eigen badkamer. Het toilet is op de gang en gedeeld met de gebruikers van de kamer Jardin.

ALT-TEKST

De derde kamer heet Bonne (2 pers.) en ligt in het huis op de 2e verdieping. Het is een sfeervolle kamer door de diverse steunbalken van het dak die zichtbaar gebleven zijn. De kamer heeft een eigen badkamer en W.C.

Huisje in St Jean voor deelnemers aan een zangworkshop, schilderworkshop, beeldhouwworkshop of theaterworkshop

Er zijn drie huisjes die je kunt huren, allen met wifi. Met een gîte heb je je eigen keuken en saniatair. Maar je gebruikt ook met een gîte de maaltijden van Bleu et Vert.
Huisje A: La Roulotte. Warm en comfortabel landhuisje (80 m2) met een vrij uitzicht. Eiken vloeren, woonkamer met houtkachel, keuken, badkamer, slaapkamer en een overdekt terras. Geheel vrij gelegen. Geen buren. Eigen picknicktafel onder de notenboom.
Huur: € 450,=  incl. elektra, linnengoed en eindschoonmaak.

Huis in Noirétable voor deelnemers aan de creatieve vakanties

B: La Bleue ligt geflankeerd door platanen aan het eind van een verlicht pad. La Bleue heeft een wijds uitzicht, onbelemmerd tot aan de horizon. Het biedt een fors overdekt terras met barbecue, een ruime verandakamer met houtkachel, een grote woonkamer met erker en een ruime slaapkamer. De keuken is volledig ingericht en de badkamer is charmant. De vloeren zijn van massief eiken.
Huur: € 450,= incl. elektra, linnengoed en eindschoonmaak.

Huis in Les Salles voor deelnemers aan een creatieve vakantie

C: La Petite Maison, oftewel het hutje op de wei, biedt een idylle. Beschut gelegen, op 100 meter van het huis alleen maar vrijheid om je heen. La Petite Maison bestond uit twee huisjes, maar ze zijn in 2019 samengevoegd. Er is een woonkamer, een slaapkamer, een cuisinette en een badkamer. Er zijn twee terrassen, één voor ochtend/middag en één voor de avondzon.
Huur: € 450,= incl. elektra, linnengoed en eindschoonmaak.

NB: Alle genoemde bedragen zijn prijzen van 2022: huurprijzen per 7 nachten, inclusief energiekosten. Appartementen en privékamers worden vaak zeer vroeg geboekt. We raden je aan TIJDIG per telefoon of email te reserveren. Het huurbedrag betaal je contant bij aankomst in Bel Any.