Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

For me… formidable

Omgeving van onze creatieve vakantieweken in N- Frankrijk

Creatieve zomerweken in de Thiérache, Frankrijk

Any-Martin-Rieux is een eenvoudig dorp, gelegen aan de rand van de Franse Ardennen in het gebied de Thiérache. Dit is een groot bosrijk natuurgebied, deels in belgië, deels in Frankrijk gelegen. Het landschap bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weides en akkers die door hagen en houtwallen zijn omzoomd.

(foto: het heuvellandschap met uitzicht op Plomion.)

Creatieve zomerweken in de Thiérache, Frankrijk

Je vindt Any-Martin-Rieux 10 km bezuiden de Belgische grens. Het ligt in een heuvelland met uitgestrekte bossen van loofbomen overgaand in een afwisselend landschap van door heggen omzoomde weiden, beekjes, houtwallen, bloesems en akkers. Typerend zijn de vele kleine dorpen, gebouwd rond versterkte middeleeuwse kerken.

(foto: het dorp Aubenton, okt. 2016)

Kunstzinnige vakanties in de Thiérache, Frankrijk

Het Domaine telt naast een ruime tuin van 2 ha ook nog 3 ha aangrenzende weides. De beschutting biedende heggen en een beekje in het midden geven het de intimiteit van een dallandschap. In het wild tref je hazen, konijnen, fazanten, patrijzen, hermelijnen, eekhoorns en tal van vogelsoorten.

Bloemen bij de creatieve vakanties in de Thiérache, N- Frankrijk

Langs de paden en in de velden bloeien talloze soorten bloemen. Het is een feest voor het oog en het kan dienen als inspiratiebron voor de schilders.

(foto: Bel Any)

Dorpen om te schilderen tijdens een creatieve vakantie in N- Frankrijk

In de omgeving liggen veel schilderachtige oude dorpjes zoals Aubenton, Parfondeval, Jeantes en Plomion. Veel dorpen hebben een église fortifié: een versterkte kerk. Deze kerken werden in de 16e eeuw versterkt met zware verdedigbare torens ter bescherming van de bevolking. Het oude vestingstadje Rocroi is gebouwd in de vorm van een ster: met vijf bolwerken en een diepe gracht.

(foto: De versterkte kerk van Bancigny.)

Plek in de Thiérache, N- Frankrijk om te zingen

Kortom: Het landgoed van Bel Any is een ideale plek om te zingen. Er is volop inspiratie voor theater. De streek is een rijke inspiratiebron om te tekenen en te schilderen. In één woord: Formedable! Fo-ho-hormedable...

Meer informatie over Bel Any vind je op de website van Bel Any.

Nog meer informatie over de streek vind je op de startpagina van de Thiérache.