Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Cent mille chansons

Creatieve zangvakantie in Bel Any, Noord Frankrijk

Bleu et Vert  zangvakantie in Frankrijk:


Informatie over de zangdocent

De zangweek van 2023 was een groot succes. De groep was al vroeg in het seizoen volgeboekt met 3 mannen en 9 vrouwen. Het slotconcert in het kerkje van Any was een groot succes. De zangweek van Frohmut Knie met wereldmuziek is in 2024 van 17- 24 augustus. Ook eerdere zangweken van Frohmut op Bel Any zijn enthousiast ontvangen. In bijgaande trailer krijg je een impressie.
Wil je meer filmbeelden zien van deze zangworkshop? Klik dan hier.

Creatieve zangworkshop bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Zangvakantieweek met wereldmuziek


in Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen:
 
De stem is de spiegel van de ziel (Alfred Wolfsohn).
Met zingen spreken we niet alleen de stem aan, maar het hele lichaam. Klank geven biedt ruimte, zowel binnen jezelf als om je heen. Zingen is een creatieve, fysieke actie die krachtige energie in je vrijmaakt. Je mag uit volle borst genieten!

Creatieve workshop zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Tijdens een zangvakantie bij Bleu et Vert ontdek je via het zingen een andere manier van communicatie dan de verbale. Zingen is inspirerend, creëert een goede sfeer en bouwt een teamgevoel op. Het werkt ontspannend en concentratieverhogend tegelijk.

 

Creatief zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

In een ontspannen sfeer kunnen de verschillende stemmen zich ontplooien en samen een klanktapijt vormen. De weelderige rijkdom van de natuur en de parallel gegeven schildercursus inspireren tot nieuwe wegen. Zo doen we ontdekkingen waar we aan het eind van de week trots op kunnen zijn. Boven alles staat dat we met plezier zingen en klinken!

Kunstzinnig zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Een zangvakantie voor iedereen


Iedereen kan zingen ook al heb je als kind wellicht te horen gekregen dat je het niet kunt. Ervaren zangers kunnen leren op een andere manier hun ‘instrument’ te gebruiken. De cursus is ook geschikt voor beginners. In feite kan iedereen met mond en oren er aan meedoen.

Kunstzinnige zangweek bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Frohmut geeft veel aandacht aan het ontdekken van je eigen stem, de verschillende kleuren en facetten. Zo ontdekt iedereen de specifieke kwaliteiten van zijn/haar stem op zijn/haar eigen niveau. De groep bestaat uit 6 tot 14 personen.

 

Kunstzinnige zangworkshop bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Vakantieweek met zang en improvisatie


Bij de zangvakantie in Bel Any profiteren we van het mooie weer. We zullen dan ook zoveel mogelijk buiten zingen. We beginnen met ontspannings- en ademhalingsoefeningen om het lichaam op speelse wijze op te warmen.

 

Kunstzinnige zangcursus bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Speelse, theatraal gerichte improvisaties en zangoefeningen dagen de stemmen uit hun gebruikelijke patroon te verlaten en nieuwe wegen te ontdekken, met aandacht voor adem, houding en beweging. Spelenderwijs werken we aan het ontdekken van ieders mogelijkheden en het verhogen van de kwaliteit van ieders stem.

Kunstzinnige vakantieweek zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Zingen in het kerkje van Any Martin Rieux


Samen zullen we meerstemmige liederen zingen uit verschillende culturen en genieten van de samenklank. Voor mensen die een grotere muzikale uitdaging aankunnen, hebben we speciaal repertoire.
We zingen ook een of tweemaal in het kerkje van Any Martin Rieux. Het ligt op loopafstand van Bel Any.

Kunstzinnige zangvakantie bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Op een van de avonden organiseren we een ‘Sing Around’ voor alle aanwezige deelnemers. Ook schilders en beeldhouwers zijn welkom. Voor die avond kun je eigen liederen inbrengen. Je kunt kiezen uit "Cent mille chansons". Meegebrachte instrumenten zijn zeer welkom.

Kunstzinnige cursusweek zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

De afsluiting van je zangvakantie

Aan het eind van de week geven we een concertje waar ieder op zijn gemak aan mee kan doen. Voor wie wil, is er de uitdaging een solo te zingen. Je zult er versteld van staan wat je samen na een week ten gehore kunt brengen. Zo kun je je zangvakantie met een diep tevreden gevoel afsluiten.