Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Op dit kompas kan men veilig zeilen

Gerrit van Meurs, (1954), beeldend kunstenaar en docent. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen en schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

Sinds 1980 organiseer ik cursussen tekenen/schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen! Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal.Foto: Louke Deurvorst

Ik teken en schilder regelmatig. Al vele jaren is water mijn inspiratiebron. Ik vind het een uitdaging om met verschillende materialen mijn werk steeds verder te ontwikkelen. In mijn workshops wil ik mijn enthousiasme voor tekenen en schilderen overdragen. Al vaak heb ik gemerkt dat ook beginnende schilders tot onverwacht eigenzinnig werk te kunnen komen: krachtig of juist kwetsbaar.
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.
Foto: Eduard Gerrits.

Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.

Foto: Constance Boekelman