Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Een veilige thuishaven waar je onder zeil kunt gaan

Sinds 1996 organiseert Bleu et Vert zeilende schilderweken op de Vlieter, een tjalk van de bruine vloot. De Vlieter is in 1905 gebouwd en heeft tot 1953 dienst gedaan als vrachtschip. In 1988 is het geheel gerestaureerd. Mede door het gebruik van natuurlijke materialen is de oorspronkelijke sfeer van het schip bewaard gebleven.

In de winter van 2013- 2014 is het schip opnieuw verbouwd. Deze keer is het voorste deel geheel ontmanteld en heringericht. Zo ontstond er nog net iets meer ruimte in de slaapvertrekken. Voor de deelnemers zijn vier gemeenschappelijke slaapkamers (hutten) met wastafel beschikbaar (2 x 2, en 2 x 4 kooien). De houten betimmering is hier zachtgeel geschilderd. Je kunt er dus zalig zachtgeel slapen!

De smaakvolle inrichting en de warme kleur van het hout maakt van het dagverblijf en de kombuis een aangename ruimte. De Vlieter is uitgerust met een douche, een toilet en centrale verwarming. Zoals altijd op een schip is de ruimte beperkt, maar de Vlieter compenseert dat met een praktische indeling en een ongedwongen, intieme ambiance.

Ondanks de diverse verbouwingen is de authentieke sfeer van het schip bewaard gebleven. Zo bezit de Vlieter vele tijdloze stillevens. Je kunt er met tekenen en schilderen je voordeel mee doen.