Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Met de paarse kwast, met de paarse kwast, met de…

Retourdagencyclus: begeleiding van gevorderde schilders

Na elke zomer start Bleu et Vert met de retourdagencyclus. Dit is een serie van zeven vrijdagen of zeven zaterdagen van september tot en met mei. De retourdagen zijn bestemd voor gevorderde schilders, bedoeld als stimulans voor mensen die thuis willen tekenen/ schilderen.
Zou je mee willen doen? Geef het ons door. Wij zetten je naam op een lijst van geïnteresseerden. Zodra er een plek vrij komt, kiezen wij degene die het best past in de desbetreffende groep. 
Voor gevorderde schilders organiseren we ook atelierweken in Drenthe.

We verwachten je tussen 10.00 en 10.15 uur met thuis gemaakt werk. Dit bespreken we uitgebreid onder het genot van thee, koffie en taart. Deelnemers vinden het inspirerend om elkaars werk te bekijken en bespreken. Het doel is dat je werk leert analyseren en beoordelen. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en valkuilen die je tegenkomt.

Na de lunch is er tijd om verder te werken onder begeleiding. We sluiten zo’n vrijdag of zaterdag af met een uitgebreid diner. Na vijf of zes weken verwachten we je weer met thuis gemaakte tekeningen en/of schilderijen. De zevende retourdag sluiten we de cyclus af met een uitgebreide bespreking van het werk van het gehele seizoen.

Bekijk de website van (ex-) retourdagendeelnemers:
Tanja Algra (2000- heden)
Maria Vugts (coaching 2002- heden)
Irma Krabbendam (2012-heden)
Marlies Galama (2014- heden)
Hanne Post- Uiterweer (2010- 2013 en 2019- heden)
Bart Mulckhuijse (2016- 2020)
Gerard Akerboom (2016- 2019)
Ernst van Es (2004- 2009)