Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Dan steken we de loftrompet

Foto- expositie van het teken- schilderwerk in Wamel, Gelderland

Bijna alle cursussen van Bleu et Vert sluiten we af met een expositie voor onszelf en belangstellenden uit de omgeving, maar niet de Retourdagencycli. Incidenteel is er een Retourexpositie zoals in 2018 van de Zaterdaggroep in Ravenstein.

Zoals bij al onze cursussen lopen de resultaten van het werk van de Retourdagers sterk uiteen in vorm, kleur en karakter. Tijdens onze cursussen stimuleren we de ontwikkeling van een persoonlijk karakter in het beeldend werk. Deze filosofie weerspiegelt in de originaliteit en de diversiteit van het werk dat op de expositiepagina's van deze website te zien is.

 

Retourdagen 2018 - 2019.

Beknopt overzicht van het werk van het seizoen 2018-2019. Van ieder van de deelnemers vind je drie werken waarvan van bijna iedereen één een zelfportret is.

 

Tekeningen - schilderijen Retourvrijdagen 2018 - 2019


 

Tekeningen - schilderijen Retourzaterdagen 2018 - 2019


 

Vluchtelingenthema. Op 9 en 10 december 2016 schilderden de Retourdagengroepen n.a.v. het thema Vluchtelingen. Waarom? Omdat het met zo'n beladen thema moeilijk is om het beeld belangrijker te laten zijn dan het verhaal. Hoe kan je zo'n thema zichtbaar en voelbaar maken zonder dat er een boodschap overheen toetert? Je kunt de resultaten bekijken om te zien in hoeverre dat is gelukt.