Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Onder d’oranje pannen, achter ‘n geel kozijn

Accommodatie van onze kunstzinnige cursussen in Nederland

Vanaf de Waaldijk heb je een goed zicht op het dorp Wamel. Je ziet de katholieke kerk boven de huizen uitsteken. Tussen de veelal zwarte daken valt ons huis op met zijn klassiek oranje gekleurde dakpannen.

De boerderij van Bleu et Vert ligt op vijftig meter afstand van de Waaldijk. Het huis is gebouwd in 1887. De deelzolder is nog in de oorspronkelijke stijl en telt ruim 100 m2. Het is een goed geïsoleerd, verwarmd atelier met een zestal dakramen, een nostalgische wasbak met drie kranen en een toilet. Her en der vind je veelkleurige mozaïeken.

Op een verdiepingsvloertje vindt je een luie zithoek, waar je onder genot van een kop koffie of thee in de kunstboeken kunt bladeren.

Beneden in de boerderij ligt de woonkeuken. Het is een grote ruimte, geschilderd in rose, geel en groen. De uitgebreide maaltijden die kokin Susan er serveert, zijn zeker net zo kleurrijk.

Mocht je vóór of na een Retourdag in Wamel willen overnachten, dan kun je via Bleu et Vert bed and breakfast reserveren bij enkele buren aan de Waaldijk. In het dijkhuisje van Mayke zijn zeven slaapplaatsen verdeeld over drie kamers. Douche en toilet zijn op de gang.

Ricolien en Toon hebben een appartement op een verbouwde schuur-zolder met vijf slaapplaatsen op twee kamers, keuken, douche, WC, en een éénpersoonskamer beneden. Meer informatie over het Bed & Broodje van Toon en Ricolien vind je op de website van Bed en Broodje.

Je kunt een privékamer huren in hotel " 't Veerhuys". Dit hotel ligt dichtbij de aanlegsteiger van het pontje uit Tiel en kijkt uit over de rivier. Het is twintig minuten lopen over de dijk van het hotel naar onze boerderij, maar we zorgen voor vervoer per auto. Bij het station in Tiel zijn fietsen te huur. Meer informatie over Hotel 't Veerhuys vind je op de website van het hotel. In de omgeving van Wamel vind je ook enkele campings.