Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Met enthousiasme, humor en respect

Een jaar vóór het einde van mijn opleiding tot docent tekenen, schilderen (1987) startte ik met Bleu et Vert. Inmiddels hebben meer dan 3.000 mensen een vakantie genoten in Le Phaux, Wamel, Fosse, Drenthe of op de Wadden. Bleu et Vert is al die jaren mijn werk, mijn hobby en mijn passie. Het zien samensmelten van een aantal individuen tot een groep is altijd weer fascinerend om mee te maken.
Foto: Jetteke Noordzij.

Iedereen is welkom bij Bleu et Vert. Juist het veelkleurige palet van een groep mensen maakt een tijd samen doorbrengen tot een rijke ervaring. Ik geniet van contact en hou ervan om omstandigheden te creëren waarin mensen gedijen. In een goed lopende organisatie kun je je vrij en veilig voelen. En dat is essentieel voor het scheppen van mooie dingen: beelden, schilderijen, samenzang en theater.
Lees meer over de docent Gerrit. Bekijk Gerrit's kunst.

In 1992 ging ik, Susan Ebbers, nietsvermoedend op schildervakantie naar Bleu et Vert. De klik bleek ingrijpend en alles bepalend. Gerrit en ik hebben twee prachtige dochters: Marthe en Jasmijn. En ik heb alle ruimte gekregen om een grote hobby verder te ontwikkelen.

Volledig autodidact en ongediplomeerd ben ik, maar na jaren in de Bleu et Vert keuken, voel ik me kok. Het is mijn tweede en vaak ook mijn favoriete beroep. Het zacht zoemende genieten als mensen een verrassende maaltijd krijgen voorgeschoteld. Voor niets krijg je zoveel waardering als voor een tevreden gevulde buik. Dat de liefde van de mens door de maag gaat, is me wel duidelijk. Maar andersom kun je koken ook inzetten om liefde te tonen.
Foto: Jetteke Noordzij.