Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert nieuwsbrievenblog

Gerrit houdt je via de nieuwsbrieven op de hoogte van de workshops van Bleu et Vert
en Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Er was eens een meisje dat haar zus droeg....


Nieuwsbrief 108                                                                                                       28 maart 2023


BBBeste mensen,
BBBij deze laat ik jullie weten dat de 108e nieuwsbrief klaar is. Ik hoop dat deze BBBrief als BBBijzonder zal worden ervaren.

ALT-TEKST

BBBelangrijkste nieuws is tweeledig en cultureel: Onze BBBeide dochters maken een theaterstuk over hun zussenrelatie en voeren dat de komende maanden uit op twee theaterfestivals. Susan en ik lopen over van nieuwsgierigheid en trots (zie pagina’s 1 en 2).

ALT-TEKST

Op 20 en 21 mei exposeert de Retourvrijdagengroep en ondergetekende als de docent samen onder de naam KLEUR aan de Maas. Landgoed de Heerlijkheid in Appeltern is de locatie van deze tentoonstelling. Lees en zie meer op BBBlz 1 en 3.

Nieuwe Waterwerken in overvloed. Gelaagde acrylen op mdf en op papier werk uit de regenboogpot, werk met een nieuw instrument en kleine opgeviste pareltjes. Lees en bekijk het op BBBlz 4.

Genoeg over BBB. We hebben dat al zo vaak te pas en te onpas gezien. Hoog tijd om alle vlaggen nu weer snel te keren in het vertrouwde roodwitblauw.

De nieuwsbrief was gisteravond net helemaal klaar toen ik het bericht kreeg van het overlijden van Wim de Bie. Hij was samen met Kees van Kooten lid van een select groepje helden uit mijn leven.
Koot en Bie zijn baanbrekend geweest voor de TV satire. Hun meesterlijke typetjes, de taalverrijking, de sketches… het is allemaal geniaal en onvergetelijk. Hun taal is ook in mijn vocabulaire geslopen (Mozes Kriebel, oudere jongere, Hou je d’r buiten Cock! Dames, Heren ook!) Afijn de kranten staan er nu vol mee en de B&V nieuwskrant dus net niet.

De teleurstelling is vroeg dit jaar....


Nieuwsbrief 107                                                                                                       31 januari 2023


Beste mensen,
“Nee, helaas, nee, ook die schilderweek is volgeboekt...” Ik heb het al negen mensen moeten uitleggen. Het is nog januari, maar op één plaats na zijn alle schilderweken volgeboekt. Nog nooit was de teleurstelling zo vroeg…

ALT-TEKST

Als alternatief hebben we nog wat plaatsen bij het beeldhouwen, een paar bij het zingen met Frohmut en nog veel plaatsen bij de theaterweek. Een overzichtje vind je in deze nieuwsbrief.
Indien je gewenste cursus is volgeboekt, overweeg dan eens een theaterweek. Het is met kop en schouders de Bleu et Vert week waar het meeste plezier van af straalt.

ALT-TEKST

Het samen uitwerken van originele ideeën, het samen spelen van diverse scenes: Het geeft enorm veel plezier. Ga het avontuur aan! Je leest er meer over op blz 1 en je ziet foto’s van de theaterweek op blz 3.

Goed nieuws is dat Henk de Jong – eindelijk – weer naar Le Phaux kan komen. Hij geeft de derde beeldhouwweek les. We zijn er heel blij mee en schrijven er over op blz 1. Tevens lees je daar dat Petra Boshart de andere twee weken beeldhouwdocent zal zijn.

Chopin en de Golden Earring komen in Wamel bij elkaar.Nieuwsbrief 106                                                                                                       25 november 2022


Beste mensen,
Tijdens de opening van KunstBakens werden Chopin en the Golden Earring verenigd in de protestantse kerk van Wamel door Robert Jan Stips. Ja, Robert Jan Stips, de tovenaar van de Nederpop, was in Wamel.

ALT-TEKST

Robert Jan Stips van SuperSister en de Nits, die als toetsenist met de Golden Earring door Amerika op tournee was en die jarenlang samenwerkte met Freek de Jonge. Diezelfde Robert Jan Stips was speciaal voor de opening van KunstBakens in Wamel. Lees in een extra verhaal van Gerrit Zonnebril hoe dat mogelijk is en bekijk de foto’s op blz 3 van deze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

De kunstwebsite is behoorlijk veranderd. Je vindt de belangrijkste Aqua’s nu per techniek op een rijtje. Het geeft je een makkelijk overzicht op de ontwikkeling van de Waterwerken. Zo kun je nu rustig uitkijken over Gerrit’s wateren. In een afzonderlijk hoofdstuk vind je nu ook de Natuurkunst van Gerrit’s hand online. In september is er een nieuwe set kunstkaarten van Gerrit’s werk verschenen. Je kunt er 15 ontvangen in een mooi doosje voor slechts 15 euro incl. verzendkosten. Sint en Kerstman vechten erom. Lees het op blz 2.

De inschrijftrein dendert door en stopt pas als die vol is. Het nieuwjaarsrecord van 34 aanmeldingen uit 2020 gaat verpulverd worden. We staan nu met 72 inschrijvingen al op ruim het dubbele. En we hebben nog vijf weken…