Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Deelnemers aan het woord

Reacties van deelnemers op de creatieve weken van Bleu et Vert

Ik heb weer zeer genoten bij jullie. Wat een fijne expressieve mensen ontmoet ik altijd bij Bleu et Vert!
Veel van wat ik weet over vormgeving heb ik van jou geleerd. Het gebeurde me meermaals tijdens de besprekingen dat ik dacht: “Oh, dat heb ik dus ook van Gerrit”.
Je bent een topdocent, prachtige inspirator en bovenal een heel mooi mens. Ons zie je zeker terug!

Heleen van der Spek, augustus 2021

Dank je wel, Gerrit voor de...
inspiratie, ontdekking,
het los proberen te laten,
de motivatie, het enthousiasme,
gezelligheid en warmte.
Je hebt hart voor de kunst en voor de mens.

Ria van den Heuvel, september 2021

Ik kijk terug op een zeer geslaagde tweede schilderweek in Any Martin Rieux. En ondanks het grijze, miezerige weer heb ik deze week als zeer positief ervaren. Niet in de laatste plaats door jouw vrolijke positieve instelling: elke morgen stapte je vrolijk zingend de keuken in. Uit je busje ontsnapten onwijs mooie vrolijke tonen, die de sfeer bepaalden...
En over je enthousiaste manier van lesgeven heb ik al genoeg gezegd. Ook de zangworkshop van Frohmut en de koks zorgden voor lichtpuntjes. Bedankt hiervoor!

Chris van der Lee, augustus 2021.

Ik heb het zeer naar m'n zin gehad in Bel Any: fijne sfeer, leuk om in een andere omgeving te zijn en veel te ontdekken. Best een mooie streek. Prima accommodatie: iets meer luxe is fijn. Erg handig dat de keuken zo dichtbij was en dat we zelf het eten ophaalden. Prettige plek om te zitten eten, e.d. Ik zou daar nog iets meer zon willen hebben, maar dat is niet te realiseren. Heerlijk gegeten natuurlijk. Niet geswingd op de laatste avond, maar heerlijk gezongen en gekletst samen. Ik vond het erg leuk om aan opdrachten te werken. Ze waren erg leuk. Fijn dat we rondgereden hebben, zodat we de streek behoorlijk hebben kunnen zien. De panoramaplek was fantastisch! Het is fijn dat er een meertje in de buurt ligt, met fris, koel water. En als laatste: de korte reistijd was erg fijn. Ik heb er goede herinneringen aan bewaard, ben uitgerust en wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar. We hadden het er zelfs al over om meteen de 3-persoonskamer voor volgend jaar bespreken! En 2 weken willen we ook wel! Dat zegt genoeg.
Agnes van den Enk, september 2017

Terugkomen na 20 jaar in Le Phaux was een feest van herkenning. Ik was misschien toch op zoek naar iets vertrouwds, zodat ik niet heel veel hoef af te tasten wat er kan en mag op schildergebied. Een vertrouwde omgeving die voor mij prima is, die veilig is en waar ik me dus kan ontspannen en met veel groen. Heel plezierig is dat de ruimte, vrijheid die Gerrit biedt nog precies hetzelfde is. Maakt niet uit of de zonsondergang een raar beest wordt of een poging tot een zonsondergang. Hij laat ieder in zijn waarde en dit respect doet goed. Gerrit stelt zich zo flexibel op dat ieder niveau en iedere interpretatie goed is en de moeite waard is om begeleid te worden. Heel prettig dat bij de expositie het werk van iedereen besproken wordt en zo de integratie van beeldhouwers en schilders ook op werkgebied tot stand komt. De kok van nu en toen herinner ik me niet meer, wel dat het eten altijd heel lekker is.
Addie de Wolf, augustus 2017

Ik kwam na 14 jaar terug op een vertrouwde plek die op zovele vlakken onveranderd is gebleven. De heerlijke maaltijden, gegeten onder de boom, de uitgebreide keuze aan kazen en ach... zoveel meer. Alles wat in mijn herinnering gastvrijheid uitstraalt is hetzelfde gebleven en ook de schoonheid van de plek is intact. Vooraf had ik mij verheugd op de goede verzorging en op een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn. Daarin ben ik zeker niet teleurgesteld. Nieuw voor mij waren de beeldhouwdocent Henk en Vita en Jaimy, die Braziliaanse zang en percussie gaven. Hier heb ik met heel veel plezier aan meegedaan, Er was een heel ontspannen sfeer. De docenten waren heel enthousiast en geduldig, bemoedigend ook :). Dan was daar, in de tweede week van mijn verblijf, Henk, die ik al op zaterdagochtend in alle vroegte mocht ontmoeten. Ik was erg onder de indruk van hoe Henk zijn aandacht goed verdeelde over de 15 deelnemers die er waren en bij elk van de deelnemers aandacht had voor het proces en het resultaat wat zij beoogden. Heel veel dank aan Gerrit, Jur en Henk voor jullie inzet, zorg en aandacht. Bijzonder hoe jullie de sfeer en omstandigheden weten te scheppen waarin zoveel individuen kunnen gedijen. De kleine persoonlijke dingen van elk van jullie maakten het wat mij betreft 'af'.
Marieke Wichers, Augustus 2017.

Zomer 2016 was voor mij een doe vakantie, 1 week zingen, muziek maken en “acteren” in het zonnige zuiden in Le Phaux, in Frankrijk. Al bijna 30 jaar organiseert Gerrit van Meurs “doe” vakanties op het gebied van zingen/dansen, teken/schilderen, beeldhouwen en theater. Met een tiental mensen ben je van maandag t/m vrijdag actief in de door jouw gekozen actieweek. In de ochtend ben je samen bezig met de gekozen activiteit en in de middag ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. In ons geval trokken we toch ook in de middag regelmatig met elkaar op naar een nabijgelegen meertje om af te koelen of was je aan het oefenen (in mijn geval in het leren van het spelen van gitaar). In de avonduren was er elke avond wel iets waar je bij aan kon sluiten. De klapper was de ‘bonte avond”’ op vrijdag waar je alles wat je die week geleerd hebt, kunt uitdragen. Heel mooi was dat en je ziet dat je in een week, ondanks dat het er allemaal ontspannend aan toe gaat, toch veel leert van en met elkaar en van de prettige begeleiding. Veel inspiratie opgedaan! En natuurlijk met de inspirator Gerrit die daar een grote rol in speelt. Een aanrader voor hen die weer eens wat anders willen dan op het strand relaxen.
Jos Boley, september 2016.

Ik kijk vaak terug naar mijn ervaringen met jou als mijn eerste (en tweede, enz.) schilderdocent in Le Phaux en bewonder nog steeds hoe bij toeval ik kwam bij jou. Had helemaal anders kunnen gegaan als ik bij hetzelfde toeval op iemand anders' schildercursus ging die eerste jaar. Dat weet ik na een paar andere cursuses. Als die de enigen ervaringen waren in het begin, had ik blijkbaar snel opgehouden. Maar na verder deelnemen met jou aanpak van "art teaching" in Le Phaux, heb ik jaren later toch kunnen met zelf-vertrouwen meedoen met een beetje opleidingen van dat traditioneel stijl van teaching omdat ik wist dat het zal mij eigen visie niet vernietig maar een onderdeel van kunnen zijn. Zo, ik denk ik heb je niet eerder gezegd hoe veel ik heb jou te dank aan. Dank je!
Helena Turner, maart 2016