Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert nieuwsbrievenblog

Gerrit houdt je via de nieuwsbrieven op de hoogte van de workshops van Bleu et Vert
en Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Er was eens een meisje dat haar zus droeg....


Nieuwsbrief 108                                                                                                       28 maart 2023


BBBeste mensen,
BBBij deze laat ik jullie weten dat de 108e nieuwsbrief klaar is. Ik hoop dat deze BBBrief als BBBijzonder zal worden ervaren.

ALT-TEKST

BBBelangrijkste nieuws is tweeledig en cultureel: Onze BBBeide dochters maken een theaterstuk over hun zussenrelatie en voeren dat de komende maanden uit op twee theaterfestivals. Susan en ik lopen over van nieuwsgierigheid en trots (zie pagina’s 1 en 2).

ALT-TEKST

Op 20 en 21 mei exposeert de Retourvrijdagengroep en ondergetekende als de docent samen onder de naam KLEUR aan de Maas. Landgoed de Heerlijkheid in Appeltern is de locatie van deze tentoonstelling. Lees en zie meer op BBBlz 1 en 3.

Nieuwe Waterwerken in overvloed. Gelaagde acrylen op mdf en op papier werk uit de regenboogpot, werk met een nieuw instrument en kleine opgeviste pareltjes. Lees en bekijk het op BBBlz 4.

Genoeg over BBB. We hebben dat al zo vaak te pas en te onpas gezien. Hoog tijd om alle vlaggen nu weer snel te keren in het vertrouwde roodwitblauw.

De nieuwsbrief was gisteravond net helemaal klaar toen ik het bericht kreeg van het overlijden van Wim de Bie. Hij was samen met Kees van Kooten lid van een select groepje helden uit mijn leven.
Koot en Bie zijn baanbrekend geweest voor de TV satire. Hun meesterlijke typetjes, de taalverrijking, de sketches… het is allemaal geniaal en onvergetelijk. Hun taal is ook in mijn vocabulaire geslopen (Mozes Kriebel, oudere jongere, Hou je d’r buiten Cock! Dames, Heren ook!) Afijn de kranten staan er nu vol mee en de B&V nieuwskrant dus net niet.

ALT-TEKST

Na jaren stilte is er eindelijk weer eens een aflevering van de rubriek l’Amour au Phaux, een verhaal over de liefde die mensen vinden bij Bleu et Vert. En deze liefde ontstond tijdens het 35 jaar B&V feest in Culemborg (zie pagina 5).

ALT-TEKST

Verder natuurlijk bericht over de stand van de cursussen. Als je komende zomer nog bij ons wil inschrijven, moet je heel goed zoeken naar een vrije plek. Er zijn nog 3 beeldhouwplekken, nog één zang en nog één schilderplek. En er zijn nog wat plaatsen vrij bij theater.

Bovenal is er de uitslag van de 2e aflevering van de titelestafette. Het klassement is nog piepjong. Wie gaan er meedoen in de top? Er ligt een verrassend viertal aan de leiding met een kleine voorsprong op het peleton met vrijwel alle kanshebbers. En er is een nieuwe foto die ongeduldig wacht op een titel.

Vaste rubrieken van de B&V nieuwsbrief vind je traditiegetrouw terug aan het eind: een recept van Susan uit de B&V keuken en de expositieagenda op blz 7. Een trouwfoto, een gedicht van Marthe, een verhaal van Gerrit Zonnebril en Kwassie reageert op de BBBizarre uitslag van de verkiezingen en BBBegrijpt de gevoelens. Je ziet het op blz 8.

Tot slot allemaal effe goed luisteren: Geen gezeik, iedereen mooi lenteweer! Ja toch, nou dan!