Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert nieuwsbrievenblog

Gerrit houdt je via de nieuwsbrieven op de hoogte van de workshops van Bleu et Vert
en Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Een brief vol lichtpuntjes.Nieuwsbrief 101                                                    3 december 2021


Beste mensen,
De decembermaand is aangebroken. Het lijkt na de laatste persco nog donkerder te zijn dan andere jaren. Avondlockdown en de omikronvariant werpen een zware schaduw. Maar Susan en ik houden de vlam in ons hart brandend. En we hopen dat deze nieuwsbrief ook hier en daar voor een lichtpuntje kan zorgen.

ALT-TEKST

Op pagina 1 brengen we het cursusprogramma van 2022 voor het voetlicht. Het reizend circus Bleu et Vert zal wederom naar Le Phaux en naar Bel Any trekken. Zo kun je al gaan dromen over de zomervakantie. Nog heel ver weg? Jazeker, maar wel een lekker warm lichtpuntje!

ALT-TEKST

Gerrit heeft in deze herfst 42 nieuwe Waterwerken geschilderd met méér licht dan in de vorige serie. Er staan enkele voorbeelden te stralen op pagina 4. Daar staat ook een lijstje van decembercadeaus die je in de Waterwinkel kunt kopen: gerritvanmeurs.nl. Op dezelfde website vind je alle Aqua’s van Gerrit, dus ook al het nieuwe werk.

ALT-TEKST

Op blz 3 meer over de vorderingen van ons overdekt terras. Dat gaat heel veel glas en dus ook heel veel licht bieden. Verder zet deze blz nog even de spotlight in woord en beeld op de twee atelierweken voor gevorderden in Drenthe.

ALT-TEKST

KunstBakens aan de Maas was een geslaagde expositie. De beide locaties stonden in het volle licht dankzij een ruime opkomst en veel enthousiasme van de bezoekers. Het hielp Gerrit bovendien aan enkele kopers van zijn Waterwerken. Pagina 5 laat er zijn licht over gaan.

Je vindt op blz 6 de uitslag van de 15e aflevering van de fototitel estafette. Driekwart van de wedstrijd is gespeeld en het beslissende kwart breekt aan. Vier Gorcummers jagen op twee koplopende mannen. En rondom plaats 10 staan de titelaars heel dicht op elkaar.

Op blz 7 vind je een verhaal van Susan over afvallen (Hoe word je eenvoudig wat lichter?) en een recept van palmkool. Tevens veel interessante exposities in de Agenda op deze pagina.

Kwassie gooit wat in een schoentje op blz 8. Lees er ook Marthe’s gedicht en Gerrit Zonnebril’s herinneringen aan zijn 25e verjaardag n.a.v. de 25e verjaardag van zijn dochter.

Dit alles en nog veel meer in deze 101e editie van de Bleu et Vert nieuwsbrief. Ik hoop dat het je wat warmte en licht kan brengen.

We wensen jullie een fijne decembermaand met ruimhartig, warm licht en verrassend veel contacten!