Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert nieuwsbrievenblog

Gerrit houdt je via de nieuwsbrieven op de hoogte van de workshops van Bleu et Vert
en Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Een schilderwaterval met hakversnellingen.Nieuwsbrief 103                                                                                                       31 maart 2022


Beste mensen,
In februari ontvingen we een waterval aan aanmeldingen voor de schilderweken in Frankrijk. Het gevolg is dat we sinds begin maart qua schilderen in Frankrijk volledig volgeboekt zijn.
Alleen in het jaar 2002 hadden we eerder een uitverkocht schildershuis. Toen kwam de laatste inschrijving op 25 juli. En nu dus begin maart. Zestig verkochte schilderplekken hadden we in 2011 voor het laatst. Maar toen organiseerden we nog 7 weken ofwel 84 schilderplaatsen.
Elk voordeel hep se nadeel: We hebben al meer dan tien enthousiaste schilders nee moeten verkopen. Gelukkig lieten drie van hen zich overhalen om te gaan beeldhouwen en nog twee anderen denken daar serieus over na. Zo gaat het beeldhouwen dankzij de schilderwaterval nu ook in een stroomversnelling

ALT-TEKST

Rustig is het nog wel bij de zangweek en de theatergroep. Maar ook daar zal de vaart erin gaan komen nu schilders bij Bleu et Vert alleen dat als alternatief kunnen boeken.

Lees alles over de stand van aanmeldingen en de alternatieven op blz. 1 en 4 van deze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Bleu et Vert houdt van feesten. Een ervan leverde een overtuigende taart op: 150 Retourzaterdagen. Dit onlangs gevierd jubileum vind je terug op blz. 5. Tevens vind je daar een eerste line up van de atelierroute KunstBakens van eind september.

En er is nog een feest in aantocht...

ALT-TEKST

Op 4 juni vieren we met onze trouwe klanten en met alle andere deelnemers van de afgelopen jaren een groot cultureel feest vanwege 35 jaar Bleu et Vert. Het feest zal zijn in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Dit ligt aan het spoor bij het station. Je loopt in twee minuten van je trein naar de feestzaal. Zie pagina 3.

ALT-TEKST

Henk de Jong heeft laten weten dat de zomer van 2022 te snel komt voor hem. Hij is volop aan het revalideren en richt zich nu op de zomer van 2023. Petra Boshart komt hem net zoals in 2020 en 2021 twee weken vervangen. Maar Benn Schroër, de vervanger van Henk in de 3e hakweek, is dit jaar verhinderd. Deze zomer komt Gaila Pander de 3e week verzorgen als beeldhouwdocent. Gaila was eerder in de zomer van 2000 beeldhouwdocent bij ons in Le Phaux. Lees alles over Henk en de vervangende beeldhouwdocenten op blz. 2

In de titelestafette loopt Maurice verder uit. Hij lijkt te gaan winnen indien hij geen misser maakt. Ook plaats 2 lijkt redelijk zeker. De strijd om het brons gaat tussen drie Gorinchemmers en is nog heftig en helemaal open. Overigens haalt Marja deze aflevering voor de 3e keer in 7 beurten de eerste plek: Een record! Zie blz 6.

Verder weer de vaste rubrieken met een recept uit de B&V keuken, de expo- agenda, de Etalage en een gedicht van Marthe. Gerrit Zonnebril doet een bekentenis en Kwassie heeft geen tijd voor zijn strip.

Voor nu wensen we jullie allemaal veel vrede en vertrouwen in deze heftige tijd. Wees zacht voor elkaar!