Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert nieuwsbrievenblog

Gerrit houdt je via de nieuwsbrieven op de hoogte van de workshops van Bleu et Vert
en Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Chopin en de Golden Earring komen in Wamel bij elkaar.Nieuwsbrief 106                                                                                                       25 november 2022


Beste mensen,
Tijdens de opening van KunstBakens werden Chopin en the Golden Earring verenigd in de protestantse kerk van Wamel door Robert Jan Stips. Ja, Robert Jan Stips, de tovenaar van de Nederpop, was in Wamel.

ALT-TEKST

Robert Jan Stips van SuperSister en de Nits, die als toetsenist met de Golden Earring door Amerika op tournee was en die jarenlang samenwerkte met Freek de Jonge. Diezelfde Robert Jan Stips was speciaal voor de opening van KunstBakens in Wamel. Lees in een extra verhaal van Gerrit Zonnebril hoe dat mogelijk is en bekijk de foto’s op blz 3 van deze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

De kunstwebsite is behoorlijk veranderd. Je vindt de belangrijkste Aqua’s nu per techniek op een rijtje. Het geeft je een makkelijk overzicht op de ontwikkeling van de Waterwerken. Zo kun je nu rustig uitkijken over Gerrit’s wateren. In een afzonderlijk hoofdstuk vind je nu ook de Natuurkunst van Gerrit’s hand online. In september is er een nieuwe set kunstkaarten van Gerrit’s werk verschenen. Je kunt er 15 ontvangen in een mooi doosje voor slechts 15 euro incl. verzendkosten. Sint en Kerstman vechten erom. Lees het op blz 2.

De inschrijftrein dendert door en stopt pas als die vol is. Het nieuwjaarsrecord van 34 aanmeldingen uit 2020 gaat verpulverd worden. We staan nu met 72 inschrijvingen al op ruim het dubbele. En we hebben nog vijf weken…

ALT-TEKST

Vooral de schilderweken lopen storm. We hebben nu nog 13 plaatsen beschikbaar, verdeeld over vijf verschillende weken. Wil je in de zomer van 2023 bij Bleu et Vert schilderen, dan zal je snel knopen moeten hakken… In deze 106e nieuwsbrief lees je meer over beschikbare huisjes en privékamers.

ALT-TEKST

In deze editie vind je ook het eindklassement van de derde titelestafette. Je leest de oplossingen van de laatste aflevering en een overzicht van wetenswaardigheden over deze 3e serie. Goed nieuws voor enthousiaste titelaars is dat we nog één laatste estafette houden. De eerste aflevering vind je op pagina 6. Daar staan ook twaalf toffe titeltips van de jury. Met die tips in de hand kun je hoge ogen gooien in de 4e estafette. De prijzenpot heeft een waarde van ca 1.280 euro.

De vaste medewerkers van de B&V nieuwsbrief vind je traditiegetrouw terug aan het eind van de brief: De Agenda staat vol nieuwe tentoonstellingen, de B&V keuken biedt Tomatensoep met dragon van Susan, een gedicht van Marthe over de wereld draait door, een verhaal over Venetië van Gerrit Zonnebril, de rubriek Trouw en Kwassie krijgt een brief van de minister.

Indien je iemand kent, die onze nieuwsbrief zou willen ontvangen, geef ons dan het e-mailadres door. Heel graag! We kunnen nieuw publiek altijd goed gebruiken. En we zijn met de nieuwsbrief bijna aan de 1.500 abonnees. Die mijlpaal halen we graag binnen! En indien je drie nieuwe cursisten aanbrengt, ontvang je als kado een foto op dibond (30x60 cm) voor aan de muur uit een van Gerrit’s fotoseries: Fruits de Mer, Licht en Beweging, Arbres en Été of Corso Fleuri. Hoe dan ook: bij voorbaat dank!

En terwijl de inschrijvingen doordenderen op de maat van Radar Love, groeten Susan en Gerrit je heel hartelijk!