Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Iederiene moet 't ooit leern

ALT-TEKST

Atelierweken voor gevorderden.
Tekenen en schilderen is een persoonlijk proces. Je hebt als mens eigen ogen waarmee je naar de wereld kijkt en een eigen hand waarmee je vorm geeft. Juist dat persoonlijke karakter in het werk kan een tekening of schildering boeiend maken. Bij het (verder) ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn.

ALT-TEKST

De deelnemers vinden het inspirerend om een week onder één dak te werken. We zullen dagelijks gezamenlijk het werk bekijken en bespreken. We wisselen met elkaar resultaten en ervaringen uit. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt.

ALT-TEKST

In principe kiest elke deelnemer het thema en onderwerp van zijn/haar werk. De docent zal je stimuleren om het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten. Je zou het landschap in de omgeving in zijn rijke variatie kunnen gebruiken als uitgangspunt voor een serie werk. Maar je kunt ook andere onderwerpen of thema's kiezen.

ALT-TEKST

De meeste deelnemers kiezen ervoor om in het atelier te werken aan hun eigen thema. Maar het is ook mogelijk om op locatie te schilderen. Het atelier is heel ruim, heeft openslaande deuren, veel licht via ramen en dakramen, stromend water en sanitair.

ALT-TEKST

Op een van de avonden krijg je een film of diaserie te zien over schilderkunst, wellicht naar aanleiding van het werk wat er in de groep wordt gemaakt. Er is tevens een grote voorraad kunstboeken waar je inspiratie uit kunt putten.

ALT-TEKST

Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken. Siberisch krijt, grafietstift, oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt en div. papiersoorten zijn aanwezig en bij het cursusgeld inbegrepen. Als je met materialen wilt werken zoals olieverf, gouache of softpastelkrijt moet je die zelf meenemen. Je kunt de atelierweek dus zo bont maken als je wilt.

ALT-TEKST

We sluiten de week af met een uitgebreide bespreking en een kleine expositie voor onszelf en belangstellenden uit het dorp.