Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Een zee van mogelijkheden

Onze vertrekhaven is Franeker. We verwachten je op vrijdag rond 20.00 uur bij het schip. Je kunt dan het schip bekijken en een slaapplek uitkiezen. Daarna drinken we koffie, thee aan dek en kunnen we verder met elkaar kennis maken. Schipper Jan zal je vervolgens uitgebreid instrueren over het reilen en zeilen van de Vlieter. De andere ochtend gooien we de trossen los!

Vanwege corona zullen we dit jaar dagtochten maken vanuit Zoutkamp. We zeilen vooral over de Waddenzee. Maar i.v.m. te harde wind hebben we ook wel op de Friese meren gevaren. Ook het IJsselmeer is een mogelijkheid. We brengen een bezoek aan diverse eilanden en kunnen een keer droogvallen op het Wad. Maar geen plan staat vast: Op de Waddenzee ben je afhankelijk van de wind en het getij. Zo zijn er regelmatig aanpassingen aan het programma.

In principe zeilen we elke dag. We zullen echter minimaal vier uur per dag aan tekenen en schilderen besteden, de ene dag 's ochtends, dan weer 's middags, maar steeds op een andere locatie. De Waddenzee is als werelderfgoed een enorme inspiratiebron. De verschillende Waddeneilanden zijn zeer schilderachtig. Bij regenachtig weer hebben we ervaring met allerlei binnenlocaties waar we al eens onderdak hebben gevonden.

We zullen met de Vlieter een keer droogvallen op het Wad. Soms komen we pas 's avonds weer vlot. Dan kunnen we door de nacht naar de dichtstbijzijnde haven zeilen. Onder een hemels gewelf met duizenden sterren voel je je groot en klein tegelijk.

Soms is de wind te hard om op de Waddenzee te zeilen. Dan hebben we mogelijkheden binnen Friesland. De Friese meren en vaarten en het langsschuivende boerenland zijn een lust voor het oog. Friese plaatsen als Stavoren, Workum en Makkum zijn dan schilderachtige haltes op onze tocht. Ook een terugreis binnendoor via het Lauwersmeer en Leeuwarden is een mogelijkheid.

De kok verzorgt de uitgebreide warme maaltijden en de boodschappen. Ze houdt rekening met belangrijke diëten. Er wordt van je verwacht dat je een handje helpt bij het corvee.

De Wad'nweek eindigt op vrijdagmiddag. Na aankomst gaan we schoon schip maken. Ook de volgende ploeg moet weer optimaal kunnen genieten van een week op het schip. Ergens tussen 15.00- 16.00 uur nemen we afscheid van elkaar. Maar daarna zullen je gedachten nog vaak afdwalen en denk je...: "Wad'n week!"