Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Er waait een nieuwe wind

De Wad'nweken 2020 en 2021 hebben we helaas moeten annuleren vanwege corona. Ook in 2022 houden we geen Wad'nweek. Wellicht weer in 2023.
Tijdens de Wad'nweek 2019 deden we drie eilanden aan: Terschelling (2x), Vlieland en Ameland. Op Ameland schilderden we een hele (dins-)dag. Onder Terschelling vonden we een mooie droogvalplek. Na het wadlopen kwamen we weer vlot en zeilden een paar uur in het donker. Die nacht sliepen we zacht schommelend op het wad. Donderdagmorgen terugvaren naar Terschelling. Daar hebben we geschilderd en het werk van de week besproken.

Een echte Bleu et Vert Wad'nweek heeft een keur aan avontuurlijke onderdelen. Elk jaar vallen we droog op een plek tussen vogels, zeehonden en tal van andere diertjes en piertjes. We kunnen dan een uitgebreide wandeling maken en het veelzijdige Wad'nleven ontdekken. Vóór het droogvallen duikt het dappere deel van de bemanning al even in het zilte water voor een koude plons.

Vogels en zeehonden zijn de meest zichtbare bewoners van het Wad. We komen ze elk jaar weer tegen. Zeehonden zonnen behaagziek op drooggevallen zandplaten.

De zonsondergang op het Wad kan spectaculair zijn. Soms zet ze alles in een gouden gloed. Grote vluchten vogels voeren adembenemende choreografieën uit in dit betoverend decor.

Je zou het bijna vergeten: maar tekenen en schilderen is een belevenis in dit bijzondere natuurgebied. De inspiratie ligt hier voor het oprapen.
Lees verder op de pagina Omgeving waarom de Waddenzee zo'n bijzonder gebied is.

Indien je weinig financiële middelen hebt, is deze week toch ook bereikbaar. Via de Bleu et Vert veiling kun je voor een beperkt bedrag mogelijk toch mee zeilen en schilderen. Lees er meer over op de pagina data en prijzen.