Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Een zee van mogelijkheden

Dit jaar varen we vanuit Zoutkamp. We verwachten je op vrijdag rond 20.00 uur bij het schip. Indien je gaat kamperen kun je voor die tijd je tent opzetten op camping De Roussant in Zoutkamp. Heb je een eigen hut dan kun je je bagage daarin zetten. Je kunt ook ombeurten even het schip bekijken. Daarna drinken we koffie, thee aan dek en kunnen we verder met elkaar kennis maken. Schipper Jan zal je vervolgens uitgebreid instrueren over het reilen en zeilen van de Vlieter. De andere ochtend gooien we de trossen los!

Vanwege corona zullen we dit jaar dagtochten maken vanuit Zoutkamp. We kunnen zeilen over het Lauwersmeer en over de Waddenzee.  We brengen een bezoek aan Schiermonnikoog en kunnen een of twee keer droogvallen op het Wad. Maar geen plan staat vast: Op de Waddenzee ben je afhankelijk van de wind en het getij. Zo zijn er regelmatig aanpassingen aan het programma. Voor de overnachtingen zullen we steeds terugkeren naar onze basisplaats in Zoutkamp.

In principe zeilen we elke dag. We zullen echter minimaal vier uur per dag aan tekenen en schilderen besteden, de ene dag 's ochtends, dan weer 's middags, maar steeds op een andere locatie. De natuurgebieden van het Lauwersmeer en de Waddenzee bieden enorm veel inspiratie. We zullen ook een bezoek brengen aan Schiermonnikoog. Omdat we dagtochten varen vanuit Zoutkamp kunnen we mede vanwege afstand, ondieptes en getijden, geen andere eilanden bezoeken dan Schier. Bij regenachtig weer hebben we een binnenlocatie in Zoutkamp.

We zullen met de Vlieter een keer droogvallen op het Wad. Soms komen we pas 's avonds weer vlot. Dan kunnen we door de nacht naar de dichtstbijzijnde haven zeilen. Onder een hemels gewelf met duizenden sterren voel je je groot en klein tegelijk.

Soms is de wind te hard om op de Waddenzee te zeilen. Dan hebben we mogelijkheden binnen Friesland. De Friese meren en vaarten en het langsschuivende boerenland zijn een lust voor het oog. Friese plaatsen als Stavoren, Workum en Makkum zijn dan schilderachtige haltes op onze tocht. Dit jaar zou Dokkum een mogelijkheid zijn.

De kok verzorgt de uitgebreide warme maaltijden en de boodschappen. Ze houdt rekening met belangrijke diëten. Er wordt van je verwacht dat je een handje helpt bij het corvee.

De Wad'nweek eindigt op vrijdagmiddag. Na aankomst gaan we schoon schip maken. Ook de volgende ploeg moet weer optimaal kunnen genieten van een week op het schip. Ergens tussen 15.00- 16.00 uur nemen we afscheid van elkaar. Maar daarna zullen je gedachten nog vaak afdwalen en denk je..."Wad'n week!"