Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Er waait een nieuwe wind

ALT-TEKST

De Wad'nweek 2017 was een van de meest onstuimige uit de geschiedenis. Meerdere dagen was de wind stormachtig en konden we niet zeilen. Gelukkig vonden we in Zoutkamp een ruime en inspirerende binnenlocatie waar we met veel enthousiasme twee dagen hebben kunnen schilderen. De foto's van deze Wad'nweek vind je op deze website.
De Wad’nweek van 2016 was er een met een gouden randje. We bezochten Vlieland, Texel en Terschelling. Na de eerste paar koude dagen met toch al veel zon, klom de temperatuur naar ongekende hoogten. Het verleidde de deelnemers tot veelvuldig schilderen aan dek.
Bekijk de foto’s van de Wad’nweek 2016.

ALT-TEKST

Na een eerste ochtend schetsen op Vlieland voeren we naar Texel. Daar hadden we ruim de tijd om te schilderen. Dinsdag zeilden we terug richting Vlieland en gingen pal onder het eiland voor anker. We vielen wiegend op het Wad in slaap. De andere ochtend, daags voor Hemelvaart vielen we droog op die schitterende plek tussen de vele vogels.

ALT-TEKST

Vervolgens zeilden we met een zacht windje richting Terschelling. Vlak voor het eiland gleden we langs een bank met bijna 200 zeehonden. Daar op een wonderschone en stille plek gingen we voor anker. We aten aan dek in de warme zon en hielden een indrukwekkende dodenherdenking.

ALT-TEKST

Toen we het laatste stukje naar Terschelling voeren, zette een spectaculaire zonsondergang alles in een gouden gloed. Grote vluchten vogels voerden een adembenemende choreografie uit in dit betoverend decor. Ja, zo hoop je dat het zal zijn als je naar de hemel vaart...
Na een warme schilderdag op Terschelling voeren we vrijdagochtend terug naar Franeker en zagen onderweg de sloepenrace passeren.

ALT-TEKST


Lees op de pagina Omgeving waarom de Waddenzee zo'n bijzonder gebied is.

Indien je weinig financiële middelen hebt, is deze week toch ook bereikbaar. Via de Bleu et Vert veiling kun je voor een beperkt bedrag mogelijk toch mee zeilen en schilderen. Lees er meer over op de pagina data en prijzen.