Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Onder de groene hemel, in de blauwe zon

Omgeving van onze kunstzinnige cursussen in Nederland

ALT-TEKST

Wamel is een klein dorp, gelegen in het land van Maas en Waal ten zuidoosten van Tiel. Het dorp ligt aan de Waaldijk in een oerhollands landschap.

ALT-TEKST

De traag stromende rivier glijdt langs de eindeloos slingerende dijken. De uiterwaarden zijn erg afwisselend. Grasgroene weitjes met grazende koeien, paarden en schapen, kleine binnenmeertjes met hoge rietkragen, een groepje hoge populieren met tientallen kraaiennesten, een oude steenfabriek.

ALT-TEKST

Maandenlang kan de rivier een rustige, bescheiden rol spelen tussen de zomerdijken. Maar soms neemt hij brutaal alle ruimte om uit te groeien tot een machtige stroom.

ALT-TEKST

In de omgeving vind je fruitboomgaarden, oude dorpen en schilderachtige stadjes als Batenburg, Megen en Rossum.

ALT-TEKST

In mei is de lente in volle gang. De dagen zijn lang; de zon staat al hoog aan de hemel. De fruitbomen staan in volle bloesem. De dijken zijn wit en geel gekleurd door uitbundig bloeiend fluitekruid en koolzaad. De roep van de grutto klinkt over de met paarde-, en boterbloemen bezaaide velden.

ALT-TEKST

Wamel in mei biedt volop inspiratie. De zangers beantwoorden de roep van de grutto met hun harmonieuse melodieën. De schilders zien in drie dagen tijd hun werk tot volle bloei komen.