Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Wie geven er vorm aan?

Docenten tekenen- schilderen, beeldhouwen, zingen, theater

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Bleu et Vert docenten in Le Phaux 2018:

8 - 14 juli: Zingen, percussie: Vita Pagie
                 Zingen, percussie, gitaar: Jaime Nanoha 
8 juli - 4 aug.: Beeldhouwen: Henk de Jong 
15 juli- 4 aug.: Teken- schilderen: Gerrit v. Meurs

Informatie over de docenten op Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen vind je hier.

Docenten zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Vita Pagie (1992): 16- 22 juli: Braziliaanse zang- en percussieweek.
Van 2010-2014 heb ik jazz-zang gestudeerd in Amsterdam. Naast jazz zing ik al jaren ook Braziliaanse muziek. Dat heeft voor mij alles wat muziek in zich kan hebben.

Docente creatieve zangworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Het ritmische element meegenomen uit Afrika, de beeldschone teksten, de prachtige taal die helemaal schitterend is als hij gezongen wordt, de melodieën en de geavanceerde harmonie. Ik vind het een plezier om dit over te brengen aan mensen, niet alleen door zelf op te treden maar ook door het anderen aan te leren.
Meer informatie via de website van Vita Pagie.
Je vindt Vita ook op Facebook.

Docent creatieve zangcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Jaime Nanoha (1986): 16- 22 juli: Braziliaanse zang- en percussieweek. In 2005 werd ik verliefd op de klassieke gitaar. Na 5 jaar autodidactische studie heb ik het Rotterdams Conservatorium Codarts doorlopen. In 2015 studeerde ik cum laude af met als hoofdvak Braziliaans gitaar en bijvak Pedagogiek en Educatie. In 2014 kreeg ik in Rio de Janeiro les van muzikale grootheden. Dichterbij kon ik niet komen!

Docent creatieve vakantieweek zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Naast optreden geef ik met plezier les. Aan jong en oud. Aan individuen of groepen. Met name gitaarlessen, maar ook leuke kennismakingslessen met percussie. Denk hierbij aan de campana, güiro, claves, tamborim, triangel en verschillende shakers. Ik probeer altijd voor een vrolijke en ongedwongen sfeer te zorgen, zodat iedereen zich vrij voelt om het te leren. Muziek is er om van te genieten :-)
Je vindt Jaime ook op Facebook.

Docent beeldhouwen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Henk de Jong (1964): 8 juli- 4 aug.: beeldhouwen.
Ik studeerde af in het vak ruimtelijk- plastisch vormgeven aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1990 ben ik aktief als zelfstandig beeldhouwer en werk voornamelijk in de materialen steen en hout, ook wel in combinatie. Ik geef cursussen beeldhouwen en ruimtelijk vormgeven in Tilburg, Breda, Waalwijk en Anröchte Duitsland.

Docent creatieve beeldhouwcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Sinds 2004 geef ik les bij Bleu et Vert. Naast de juiste technieken schenk ik aandacht aan de ontwikkeling van eigen ideeën en het vormgeven daarvan in een blok steen. Plezier en de uiteindelijke voldoening zijn belangrijke uitgangspunten binnen mijn lesgeven.
Meer informatie op de website van Henk.

Docent tekenen, schilderen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Gerrit van Meurs (1954): 15 juli- 4 aug. en 12- 25 aug.: tekenen/ schilderen. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen en schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 organiseer ik creatieve vakanties tekenen/ schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen!

(foto: Jan Willem Golstein)

Docent creatieve tekencursus, schildercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal. Tijdens de cursus is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
(foto: Sylvia van Meurs)
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.