Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Tekenen - schilderen
Beeldhouwen
Zingen
Theater

Hoe blauw kan het zijn?

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen

Le Phaux is een klein gehucht op 4 km afstand van het provinciestadje Noirétable. Het ligt in de streek Les Monts du Forez aan de Oostrand van de Auvergne in Frankrijk. Dit bergachtig gebied aan de noordoostkant van het Centraal-Massief is nog niet ontdekt door het grote toerisme; je vindt hier een ongehoorde rust en stilte.

Creatieve vakantiecursus beeldhouwen in de Auvergne, Frankrijk

In de zomer is het er warm en droog. Het kan er dus ontzettend blauw zijn! Het zijn ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen. Heerlijk weer om buiten te tekenen en te schilderen, te beeldhouwen, te zingen, theater te maken en spelenderwijs bruin te worden.

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Data en prijzen van de vakantiecursussen.

We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt. Last van de crisis? Bij Bleu et Vert kun je nog goedkoper meedoen aan een vakantiecursus. Doe een bod via de Bleu et Vert veiling.

Creatieve vakantiecursus theater in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus theater in Frankrijk.

Aanstaande zomer zal Bleu et Vert voor de 3e maal een creatieve theaterweek organiseren in Frankrijk. De datum is nog niet bekend. Deze vakantiecursus zal worden gegeven door Sanne Arbouw. De theaterweek in 2016 en van 2017 werden inderdaad de poëtische, dynamische en ontroerende week die Sanne beloofde. We kijken daarom nu al reikhalzend uit naar de theaterweek van aanstaande zomer!

Creatieve vakantiecursus zingen in de Auvergne, Frankrijk

Braziliaanse zang, gitaar en percussieweek.

De Braziliaanse zang, gitaar en percussieweken 2016 en 2017 van Vita Pagie en Jaime Nanoha waren een groot succes. De deelnemers dompelden zich onder in het enthousiasme van de docenten. De hele groep genoot van de muzikale ontdekkingsreis. Soms gaf Jaime een zestal deelnemers gitaarles terwijl Vita met de overige deelnemers de Braziliaanse zang verder verdiepte. Ook in 2018 zullen Vita en Jaime zo'n vrolijke en toegankelijke week gaan geven. De datum maken we in de herfst bekend.

Creatieve zangweek in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Ontspannen zangweek met wereldmuziek in de Franse Ardennen.

De zangweken van Frohmut Knie in Le Phaux zijn populair. In 2015 was haar vakantiecursus geheel volgeboekt. Deze zomer heeft Frohmut een zangcursus gegeven op onze nieuwe lokatie Bel Any aan de rand van de Franse Ardennen. Deze week was volledig volgeboekt. Ook in 2018 zal Frohmut weer een zangweek geven. 
Kom genieten uit volle borst!

Vakantiecursus tekenen- schilderen in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus schilderen geheel vernieuwd.

De volledig vernieuwde aanpak van de schilderweken is goed bevallen. Bij het inschrijven voor een schilderweek maak je een keuze uit negen verschillende creatieve workshops. Zo maken we wekelijks een toegesneden programma aan de hand van de wensen van de deelnemers. En jij bepaalt mede hoe het programma van jouw cursusweek er uit komt te zien.

Vakantiecursus beeldhouwen in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Drie vakantiecursussen beeldhouwen in steen

Beeldhouwen in steen is een groots avontuur! Kom het mee beleven! Deze zomer organiseren we vier weken hakken in steen. Henk de Jong is onze enthousiaste docent. Hij begeleidt je met enthousiasme, humor en respect. Heb jij je hartstocht voor het hakken in steen al ontdekt?