Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

C'est un beau romance, c'est une belle histoire

Creatieve theatervakantie op Bel Any in Noord- Frankrijk

De theaterweek is een speelse, dynamische en ontroerende week, belooft docent Sanne Arbouw. De trailer hiernaast geeft je een bewegend beeld.
De filmbeelden zijn van de theaterweek die we in 2017 in de Auvergne organiseerden.
Wil je meer filmbeelden zien van de theaterweek? Klik dan hier.

Afgelopen zomer was de theaterweek op Bel Any in de Franse Ardennen. Het was een zeer geslaagde week.
In 2019 is de theaterweek opnieuw op Bel Any en wel van 25-31 augustus.

Creatieve theatercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Informatie over de theaterdocent...

25- 31 aug.: Theatervakantie Sanne Arbouw


Stel je voor… Je wordt wakker, kruipt uit je tentje of stapt uit je bedje, je ziet de dauwdruppels rusten in het veld. Na een verrukkelijk ontbijt sta je onder de strak blauwe hemel in een zalig zonnetje met je blote voeten in het gras. Omringd door twaalf mooie mensen in één kring. Adem in, adem uit.

Creatieve theatervakantie bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Een theatervakantie bij Bleu et Vert is...


Spelen, bewegen, vertellen
Ervaren, transformeren, spreken
Verbeelden, associëren, voordragen
Kijken, luisteren, applaudisseren
Creëren, loslaten en reflecteren
Met groot enthousiasme hoog van de toren blazen of juist klein en poëtisch: een week vol intieme momenten in verbinding met de groep.

Creatieve vakantiecursus theater en toneel bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Waarom een theatervakantie?


Het enige wat nodig is voor theater is een performer en een toeschouwer. Bij theater ben je zelf het belangrijkste instrument. Dus we werken met ons lichaam, onze stem en expressie. Een instrument dat beelden creëert, gebruik maakt van de ruimte, ritmisch is en een verhaal weet te vertellen. Je leert kennismaken met je instrument.

Creatieve theaterworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Je leert in het hier en nu zijn en impulsen volgen vanuit een onderzoekende basishouding. Theater als discipline bevat alle kunsten in zich, is multimediaal. Het is zowel muzikaal, als beeldend, tekstueel en beweeglijk in één. Zo beleef je een veelzijdige vakantieweek.

Creatieve toneelworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De groep tijdens een theatervakantie


Het is heerlijk dat je bij theater met niets begint en je creëert áltijd wel iets! Je komt in contact met jezelf en de andere. De kracht van theater ligt in de betrokkenheid en toewijding van de groep. Het groepsproces en de dynamiek is belangrijk. Door een veilige sfeer in de groep kun je jezelf helemaal laten gaan op het toneel!

Creatieve theaterweek bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Of nou ja…, óp het toneel? We zijn wel op theatervakantie bij Bleu et Vert natuurlijk! Het mooie van theater is: het kan overal en op elk moment. We zullen werken op verschillende plekken in Le Phaux en in de omgeving: In de moestuin tussen de aardbeien, op een groot grasveld, op de houten zolder, met je gezicht in de zon bij de walnotenboom tussen de bergen in Le Phaux.

Creatieve toneelcursus bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

De week van je theatervakantie


Tijdens deze theatercursus gaan we verschillende theatervormen onderzoeken. Denk daarbij aan: Locatietheater, bewegingstheater, improvisatie, kleinkunst, etc. Een grote diversiteit aan stijlen en vormen zullen de revue passeren.

Creatieve toneelvakantie bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

Het deelnemersniveau verschilt van beginnend tot gevorderd. Je kunt je verdiepen of laten verrassen. Je maakt kennis met je kwaliteiten, leert vaardigheden te ontwikkelen, grenzen te verkennen en wie weet te verleggen.

Creatieve toneelweek bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

We zullen het programma afstemmen op de verwachtingen en wensen die in de groep leven. Kunst en creativiteit spelen tijdens deze vakantieweek een grote rol, maar plezier en gezelligheid zijn net zo belangrijk.

Creatieve vakantiecursus toneel en theater bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De afsluiting van je theatervakantie


Het maken van een voorstelling, spelen voor publiek, solo, in duo’s of in grotere groepen zijn een onderdeel van deze week. Vanuit al het materiaal en de scènes die we hebben gemaakt, komen we uiteindelijk tot een montage collage voorstelling.

Kunstzinnige theaterworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Deze voorstelling spelen we aan het einde van de week bij een toonmoment voor alle aanwezigen van Bleu et Vert en belangstellenden uit de omgeving. Vind je het leuk om zelf kostuums, teksten of inspiratie mee te nemen? Graag!

Kunstzinnige theatercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Kom!
Heb je zin om je onder te dompelen in een Zomerse Theatervakantie? Iedereen is welkom! Het wordt poëtisch, ontroerend en dynamisch!

Kunstzinnige vakantiecursus toneel en theater bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Kijk ook eens op de website van de Astronauten.
Je vindt Sanne ook op Linked-in.

N.B. De foto's op deze pagina zijn bijna allemaal gemaakt tijdens de theatervakantieweken van Bleu et Vert in Le Phaux in de zomer van 2016 en 2017. Alleen de eerste en de zesde foto zijn gemaakt tijdens de theaterworkshop t.g.v. het 30 jaar Bleu et Vertfeest in Neerijnen in april 2017.
De theaterweken in Le Phaux waren erg succesvol, met veel positieve reacties. De theaterweek 2019 is van 25-31 augustus in de Franse Ardennen.