Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

6ardn-05zingen

Creatieve zangvakantie in Bel Any, Noord Frankrijk

Bleu et Vert  zangvakantie in Frankrijk:


Informatie over de zangdocent

Vanwege Corona hebben we in 2020 de zangweek moeten annuleren. We hopen deze zangweek van Frohmut Knie met wereldmuziek in 2021 weer te kunnen organiseren op Bel Any in de Franse Ardennen van 14- 21 augustus. In 2017, 2018 en 2019 waren de weken goed volgeboekt en enthousiast ontvangen. In bijgaande trailer krijg je een impressie.
Wil je meer filmbeelden zien van deze zangworkshop? Klik dan hier.

Creatieve zangworkshop bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Zangvakantieweek met wereldmuziek


in Bel Any, Any Martin Rieux, Franse Ardennen:
 
De stem is de spiegel van de ziel (Alfred Wolfsohn).
Met zingen spreken we niet alleen de stem aan, maar het hele lichaam. Klank geven biedt ruimte, zowel binnen jezelf als om je heen. Zingen is een creatieve, fysieke actie die krachtige energie in je vrijmaakt. Je mag uit volle borst genieten!

Creatieve workshop zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Tijdens een zangvakantie bij Bleu et Vert ontdek je via het zingen een andere manier van communicatie dan de verbale. Zingen is inspirerend, creëert een goede sfeer en bouwt een teamgevoel op. Het werkt ontspannend en concentratieverhogend tegelijk.

 

Creatief zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

In een ontspannen sfeer kunnen de verschillende stemmen zich ontplooien en samen een klanktapijt vormen. De weelderige rijkdom van de natuur en de parallel gegeven schildercursus inspireren tot nieuwe wegen. Zo doen we ontdekkingen waar we aan het eind van de week trots op kunnen zijn. Boven alles staat dat we met plezier zingen en klinken!

Kunstzinnig zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Een zangvakantie voor iedereen


Iedereen kan zingen ook al heb je als kind wellicht te horen gekregen dat je het niet kunt. Ervaren zangers kunnen leren op een andere manier hun ‘instrument’ te gebruiken. De cursus is ook geschikt voor beginners. In feite kan iedereen met mond en oren er aan meedoen.

Kunstzinnige zangweek bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Frohmut geeft veel aandacht aan het ontdekken van je eigen stem, de verschillende kleuren en facetten. Zo ontdekt iedereen de specifieke kwaliteiten van zijn/haar stem op zijn/haar eigen niveau. De groep bestaat uit 6 tot 14 personen.


Foto: zingen in Le Phaux, Auvergne

Kunstzinnige zangworkshop bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Vakantieweek met zang en improvisatie


Bij de zangvakantie in Bel Any profiteren we van het mooie weer. We zullen dan ook zoveel mogelijk buiten zingen. We beginnen met ontspannings- en ademhalingsoefeningen om het lichaam op speelse wijze op te warmen.

 

Kunstzinnige zangcursus bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Speelse, theatraal gerichte improvisaties en zangoefeningen dagen de stemmen uit hun gebruikelijke patroon te verlaten en nieuwe wegen te ontdekken, met aandacht voor adem, houding en beweging. Spelenderwijs werken we aan het ontdekken van ieders mogelijkheden en het verhogen van de kwaliteit van ieders stem.

fotobewerking: zanggroep uit Le Phaux

Kunstzinnige vakantieweek zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Zingen in het kerkje van Any Martin Rieux


Samen zullen we meerstemmige liederen zingen uit verschillende culturen en genieten van de samenklank. Voor mensen die een grotere muzikale uitdaging aankunnen, hebben we speciaal repertoire.
We zingen ook een of tweemaal in het kerkje van Any Martin Rieux. Het ligt op loopafstand van Bel Any.

Kunstzinnige zangvakantie bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

Op een van de avonden organiseren we een ‘Sing Around’ voor alle aanwezige deelnemers. Ook schilders en beeldhouwers zijn welkom. Voor die avond kun je eigen liederen inbrengen. Je kunt kiezen uit "Cent mille chansons". Meegebrachte instrumenten zijn zeer welkom.Foto: Videostill

Kunstzinnige cursusweek zingen bij Bleu et Vert in Any Martin Rieux, Ardennen, Frankrijk

De afsluiting van je zangvakantie


Aan het eind van de week geven we een concertje waar ieder op zijn gemak aan mee kan doen. Voor wie wil, is er de uitdaging een solo te zingen. Je zult er versteld van staan wat je samen na een week ten gehore kunt brengen. Zo kun je je zangvakantie met een diep tevreden gevoel afsluiten.

Foto: Videostill

6ardn-04schilderen

Creatieve schildervakantie in Noord Frankrijk (workshops)

In 2017 was de eerste Bleu et Vert schilderweek op Bel Any. Het grote succes leidde tot een verdubbeling naar twee schilderweken in 2018, 2019 en 2020. Omdat de weken steeds volgeboekt waren en we goede reacties kregen, organiseren we in 2021 opnieuw twee schilderweken op Bel Any, en wel van 14- 28 augustus.
In de trailer zie je een korte impressie van de schilderweken van 2018. Wil je méér zien? Klik hier voor een film over de schilderweken (ca 11 minuten).

Workshops tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk
Wil je een schildervakantie in Frankrijk, maar niet zo ver weg? Dan zijn de creatieve schildervakanties van Bleu et Vert in Bel Any, Franse Ardennen, een ideaal alternatief. Ze zijn van 14- 28 augustus 2021.
Indien je liever in juli een schildervakantie in Frankrijk wil, dan zou je kunnen kiezen voor:

17 juli- 7 aug.: Creatieve schildervakanties in Le Phaux, Auvergne

Op beide locaties is de creatieve schildervakantie opgebouwd in workshops.

Creatieve teken- schildervakantie bij Bleu et Vert in de Ardennen, Frankrijk

Algemene info over je teken-, schildervakantie

Tekenen en schilderen is een persoonlijk proces. Je hebt als mens eigen ogen waarmee je naar de wereld kijkt en een eigen hand waarmee je vorm geeft. Juist dat persoonlijke karakter in het werk kan een tekening of schildering boeiend maken.

Bespreking tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn. Het naast elkaar leggen van de werkstukken helpt je bij het ontdekken van je mogelijkheden. We zullen dan ook regelmatig gezamenlijk de resultaten bekijken. Aan het eind van elke middag kijken we samen naar het werk wat die dag is gemaakt.

foto: Marjolein Schoonewagen.

Beginners en gevorderden tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Schilderen voor beginners en gevorderden

Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als gevorderde krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten.

Een experiment tijdens een creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Hoe bont kun je je schildervakantie maken?

Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken. Siberisch krijt, houtskool, oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt en papier zijn aanwezig en bij het cursusgeld inbegrepen. Als je met materialen wilt werken zoals olieverf, gouache of softpastelkrijt moet je die zelf meenemen. Je kunt je schildervakantie dus zo bont maken als je wilt.

Zondondergang schilderen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Op een van de avonden zullen we de zonsondergang schilderen. We zoeken een glooiende weide op een stille plek met rondom fraai uitzicht op de heuvels en dalen in de omgeving.
Op een andere avond laten we dia's en film zien over schilderkunst. Wil je je nog meer verdiepen, dan kun je je hart ophalen bij de vele schilderboeken in onze boekenkast.

Expositie als afsluiting van een creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

De afsluiting van een schildervakantie

We sluiten onze schildervakantieweken altijd af met een expositie voor onszelf en belangstellenden uit de omgeving. Het is een goede gelegenheid om van iedereen te zien wat hij/ zij heeft gemaakt. Trots en tevredenheid zijn dan van de stralende gezichten af te lezen. Ze hebben de kleur van la vie en rose...

foto: Aernoud Witteveen.

Workshops tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

Creatieve schildervakantie in workshops:

De indeling in workshops van de schildervakantie is in 2017 en 2018 goed bevallen. Ook in 2019 zullen we zo te werk gaan. Bij het inschrijven voor een schildervakantie vragen we je een keuze te maken. Met cijfers 1-9 maak je duidelijk welke workshops jouw voorkeur genieten en welke juist niet. Uit deze gegevens maken we wekelijks een programma: geheel op maat voor de deelnemers aan die specifieke week.

Diverse workshops tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

We doen elke dag een andere workshop. Sommige workshops zijn goed te combineren: De helft van de groep kan de ene en de andere helft de andere workshop doen. Dat kunnen we soms ook een dag zo plannen. Uiteraard blijft het altijd mogelijk om individueel afwijkende keuzes te maken.

Onderstaande lijst is die van 2020, onder voorbehoud van evt. wijzigingen.

Leren kiezen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

A- Tour de Dessins op zoek naar essentie.
In de wereld is zoveel te zien dat je schilderend al gauw verdwaalt in chaos als je niet kunt kiezen. In deze workshop leer je kijken en kiezen: Wat vind jij interessant om te schilderen? En waarom? Want als je weet waarom je je onderwerp fascinerend vindt, weet je beter hoe je het kunt weergeven. In Bel Any oefenen we dit in schetsen. Na de pauze schetsen we op vier plekken steeds kort de essentie van wat je ziet. Kiezen, schetsen, volgende plek!

Experimenteren met inkt tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

B- Experimenteren met inkt en kleur.
We gaan naar een plek met een uitgebreid uitzicht. Zo'n plek zeer geschikt om te werken met Oostindische inkt. In deze workshop leer je experimenteren met de veelzijdige mogelijkheden van inkt, een bamboepenseel en een rietpen. Na de pauze voegen we er kleur aan toe. Inkt combineert heel fijn met aquarel, acryl en oliepastelkrijt.

Fauvistisch werken tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

C- Bij de wilde beesten af.
Een groep schilders rondom Matisse organiseerde begin 20e eeuw een expositie in Parijs. Een journalist reageerde verontwaardigd dat dit het werk was van wilde beesten. Die naam hebben ze overgenomen: Les Fauves. In deze workshop gaan we aan de slag volgens uitgangspunten van Les Fauves: Heldere kleuren, gebruik van contourlijnen en een zichtbaar schildergebaar.

Je favoriete schilder tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

D- Less is more
Als je een schilderij maakt of een tekening, doe je al gauw teveel. Vaak is het werk beter als je er het een en ander uithaalt. Maar dat is niet eenvoudig, want je laat je makkelijk (ver-) leiden door alles wat je ziet. In deze workshop oefenen we met weglaten. Je leert kiezen voor het meest essentiële van je schilderij. Zo maak je je werk kernachtiger en geef je het meer zeggingskracht.
Foto: schilderij Richard van de Velden

Samen schilderen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

E- De Grijspot.
Restjes acrylverf gooien we niet weg bij Bleu et  Vert. We scheppen het terug in de grijspot. In deze pot vindt je alle kleuren terug. Bij menging geeft het een groenige grijskleur. Maar je kunt het grijs ook verlevendigen door er kleine beetjes heldere kleur aan toe te voegen. In deze workshop schilder je met de verf uit de grijspot. Je werk krijgt er eenheid door. De dynamiek komt van de diverse nuances die je aan het grijs weet te geven. Het is een oefening in subtiliteiten.
Foto: detail schilderij Mirjam ten Brinke

Modeltekenen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

F- Model anders.
Bij modeltekenen denk je vaak aan technische eisen: Het moet kloppen en het moet lijken. Maar bekende kunstenaars als Peter van Straaten, Egon Schiele, Francis Bacon tekenen en schilderen mensen juist uit verhouding omdat hun werk dan veel meer zeggingskracht krijgt. In deze workshop leer je uit verhouding tekenen, anders kijken en anders werken naar aanleiding van een model.

Snelle schetsen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

G- Schildervakantiegroeten uit Frankrijk
Na je vakantie wil je foto's kunnen bekijken om na te genieten. Maar je kunt je vakantie ook vastleggen in snelle schetsen. In deze workshop leer je hoe je in een klein boekje snel en doeltreffend kunt schetsen met een fineliner en een klein setje aquarelverf. Na de pauze maken we een rondrit langs een aantal inspirerende plekken. Daar maak je eigen schetsen in een klein boekje.

Collages maken tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

H- Collageren: Schilderen, scheuren, plakken.
In deze experimentele workshop begin je met het beschilderen van een paar vellen papier met acryl in afwisselende kleuren. Als de verf is gedroogd ga je vormen uitscheuren. Met die vormen bouw je een schilderij op: een collage van door jouzelf beschilderde scheursels.

Panorama schilderen tijdens de creatieve teken- schildervakantie in de Ardennen, Frankrijk

I- Panorama Lesdag. 
We gaan naar het meest schilderachtige panorama van de hele streek. Iedereen schildert hier een panorama: 35 x 100 cm of 25 x 70 cm. Je leert wat er belangrijk is bij het schilderen van een panorama. Wat zijn de gevolgen van het langwerpige formaat voor je vormgeving en compositie? En hoe leer je kiezen uit de enorme hoeveelheid vormen en kleuren die je om je heen ziet?

6ardn-14theater

Creatieve theatervakantie op Bel Any in Noord- Frankrijk

De theaterweek is een speelse, dynamische en ontroerende week, belooft docent Sanne Arbouw. De trailer hiernaast geeft je een bewegend beeld.
De filmbeelden zijn van de week op Bel Any van 2018.
Wil je meer filmbeelden zien van deze speelse cursusweek? Klik dan hier.
De weken in 2018 en 2019 waren een groot succes: De deelnemers waren heel enthousiast over alle mogelijkheden en attributen op het landgoed. In 2020 gooide corona de theaterweek in het water.
In 2021 hopen we met Sanne weer een theatercursus op Bel Any te kunnen geven en wel van 21-28 augustus.

Creatieve theatercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Informatie over de theaterdocent...

21- 28 aug.: Theatervakantie Sanne Arbouw


Stel je voor… Je wordt wakker, kruipt uit je tentje of stapt uit je bedje, je ziet de dauwdruppels rusten in het veld. Na een verrukkelijk ontbijt sta je onder de strak blauwe hemel in een zalig zonnetje met je blote voeten in het gras. Omringd door twaalf mooie mensen in één kring. Adem in, adem uit.

Creatieve theatervakantie bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Een theatervakantie bij Bleu et Vert is...


Spelen, bewegen, vertellen
Ervaren, transformeren, spreken
Verbeelden, associëren, voordragen
Kijken, luisteren, applaudisseren
Creëren, loslaten en reflecteren
Met groot enthousiasme hoog van de toren blazen of juist klein en poëtisch: een week vol intieme momenten in verbinding met de groep.

Creatieve vakantiecursus theater en toneel bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Waarom een theatervakantie?


Het enige wat nodig is voor theater is een performer en een toeschouwer. Bij theater ben je zelf het belangrijkste instrument. Dus we werken met ons lichaam, onze stem en expressie. Een instrument dat beelden creëert, gebruik maakt van de ruimte, ritmisch is en een verhaal weet te vertellen. Je leert kennismaken met je instrument.

Creatieve theaterworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Je leert in het hier en nu zijn en impulsen volgen vanuit een onderzoekende basishouding. Theater als discipline bevat alle kunsten in zich, is multimediaal. Het is zowel muzikaal, als beeldend, tekstueel en beweeglijk in één. Zo beleef je een veelzijdige vakantieweek.

Creatieve toneelworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De groep tijdens een theatervakantie


Het is heerlijk dat je bij theater met niets begint en je creëert áltijd wel iets! Je komt in contact met jezelf en de andere. De kracht van theater ligt in de betrokkenheid en toewijding van de groep. Het groepsproces en de dynamiek is belangrijk. Door een veilige sfeer in de groep kun je jezelf helemaal laten gaan op het toneel!

Creatieve theaterweek bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Of nou ja…, óp het toneel? We zijn wel op theatervakantie bij Bleu et Vert natuurlijk! Het mooie van theater is: het kan overal en op elk moment. We zullen werken op verschillende plekken op Bel Any en in de omgeving: In de uitgestrekte tuin van Bel Any tussen de oude bomen, op het grasveld voor het landhuis, op de zolder, op het terras bij de keuken.
foto: theaterworkshop 30 jr B&V feest Neerijnen

Creatieve toneelcursus bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

De week van je theatervakantie


Tijdens deze theatercursus gaan we verschillende theatervormen onderzoeken. Denk daarbij aan: Locatietheater, bewegingstheater, improvisatie, kleinkunst, etc. Een grote diversiteit aan stijlen en vormen zullen de revue passeren.

Creatieve toneelvakantie bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

Het deelnemersniveau verschilt van beginnend tot gevorderd. Je kunt je verdiepen of laten verrassen. Je maakt kennis met je kwaliteiten, leert vaardigheden te ontwikkelen, grenzen te verkennen en wie weet te verleggen.

foto: theaterweek Le Phaux 2016

Creatieve toneelweek bij Bleu et Vert in de Auvergne, Frankrijk

We zullen het programma afstemmen op de verwachtingen en wensen die in de groep leven. Kunst en creativiteit spelen tijdens deze vakantieweek een grote rol, maar plezier en gezelligheid zijn net zo belangrijk.

Creatieve vakantiecursus toneel en theater bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De afsluiting van je theatervakantie


Het maken van een voorstelling, spelen voor publiek, solo, in duo’s of in grotere groepen zijn een onderdeel van deze week. Vanuit al het materiaal en de scènes die we hebben gemaakt, komen we uiteindelijk tot een montage collage voorstelling.

Kunstzinnige theaterworkshop bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Deze voorstelling spelen we aan het einde van de week bij een toonmoment voor alle aanwezigen van Bleu et Vert en belangstellenden uit de omgeving. Vind je het leuk om zelf kostuums, teksten of inspiratie mee te nemen? Graag!

Kunstzinnige theatercursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Kom!
Heb je zin om je onder te dompelen in een Zomerse Theatervakantie? Iedereen is welkom! Het wordt poëtisch, ontroerend en dynamisch!

foto: theaterweek Le Phaux 2016

Kunstzinnige vakantiecursus toneel en theater bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Kijk ook eens op de website van Speels Collectief.
Je vindt Sanne ook op Linked-in.

De theaterweken in Le Phaux waren erg succesvol. Ook op de theaterweken van 2018 en 2019 op Bel Any ontvingen we veel positieve reacties. De theaterweek 2021 is van 21-28 augustus in de Franse Ardennen.

foto: theaterweek Le Phaux 2017

Pour moi la vie va commencer

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, Frankrijk

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Ideale plek voor creatieve vakantiecursussen

Any-Martin-Rieux is een klein dorp op 12 km afstand van het provinciestadje Hirson. Het ligt in de streek Thierache aan de Westrand van de Franse Ardennen. Dit glooiende gebied in het uiterste noorden van Frankrijk is nog niet ontdekt door het grote toerisme; je vindt hier een ongehoorde rust en stilte. Er is weinig autoverkeer: een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars.
foto Bel Any

Creatieve vakantiecursus schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

In de zomer is het er blauw en groen. De zomer is doorgaans stabiel en er valt slechts af en toe een buitje. Het zijn ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen. Heerlijk weer om buiten te tekenen, schilderen, te zingen, theater te maken en spelenderwijs bruin te worden.


Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Data en prijzen van de vakantiecursussen

We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt. Heb je een beperkt budget? Wij geven korting aan mensen met een lager inkomen. En bij Bleu et Vert kun je dan zelfs nog goedkoper meedoen aan een vakantiecursus via de Bleu et Vert veiling. Kom genieten voor een habbekrats! Meld je nu aan: Voor jou gaat dan het vakantieleven al beginnen!

Creatieve vakantiecursus theater in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus theater in Frankrijk.

Aanstaande zomer zal Bleu et Vert voor de 5e maal een creatieve theaterweek organiseren in Frankrijk. Dit zal dan voor de 3e keer op Bel Any zijn en wel van 21 - 28 augustus. De vakantiecursus zal worden gegeven door Sanne Arbouw. De theaterweken vanaf 2016 werden inderdaad de poëtische, dynamische, hilarische  en ontroerende weken die Sanne beloofde. We kijken daarom nu al reikhalzend uit naar de theaterweek van aanstaande zomer!

Creatieve zangweek in Bel Any, N- Frankrijk

Ontspannen zangweek met wereldmuziek in de Franse Ardennen

De zangweken van Frohmut Knie in Le Phaux zijn populair. In 2015 was haar cursus in Le Phaux geheel volgeboekt. Afgelopen zomers was de zanggroep van Frohmut in Bel Any ook vrijwel volledig volgeboekt. I.v.m. de coronacrisis hebben we de zangcursus van 2020 moeten annuleren. We hopen dat het in 2021 weer veilig zal zijn om de zangweek door te laten gaan. Kom dan weer genieten uit volle borst!

Vakantiecursus tekenen- schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

Vakantiecursus schilderen geheel vernieuwd

De sinds enkele jaren nieuwe opzet van de schilderweken bevalt goed. We passen die aanpak ook in Bel Any toe. De schilders reageren er enthousiast op. Komende zomer geven we weer twee weken schildercursus op Bel Any. Bij het inschrijven voor een schilderweek maak je een keuze uit negen verschillende creatieve workshops. Zo maken we wekelijks een toegesneden programma aan de hand van de wensen van de deelnemers. En jij bepaalt mede hoe jouw cursusweek er uit komt te zien.