Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Ruumte smoort de drokte, stilte gef rust


De afdeling Drenthe van onze website is nog in opbouw. De komende maanden hopen we de verschillende pagina's verder te vullen en te publiceren. Kom dus gerust een keer terug om weer een kijkje te nemen.

Vakantiewoning en atelier de Blauwe Bok is gelegen in Zorgvlied, een klein dorp aan de rand van het nationaal park Drents- Friese Wold. Met 6100 ha is dit een van de grootste nationale parken van Nederland. Je vindt hier naaldbossen, loofbossen, heidevelden en de één na grootste zandverstuiving van Nederland. Een omgeving met een rijke variatie als inspiratiebron om te tekenen en schilderen.

De Blauwe Bok is een groepaccomodatie met een bijbehorend atelier. Onze gasten roemen het comfort, de sfeer, de ruime opzet en de luxe van de accomodatie. Deelnemers aan de Bleu et Vert Blauwe Bokweken komen vaak ieder jaar terug.
Het atelier is licht en zeer ruim. Er staat een groot aantal houten ezels, tafels en stoelen. Zo heeft iedereen een ruime plek om uitgebreid te werken.

Komend voorjaar organiseren we twee weken voor gevorderden in De Blauwe Bok. Iedereen werkt naar aanleiding van een eigen thema. De deelnemers vinden het inspirerend om een week onder één dak te werken en met elkaar resultaten en ervaringen uit te wisselen. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt.

De twee atelierweken zijn van 4- 10 mei en van 11- 17 mei. Er is geen open inschrijving. In eerste instantie zullen deelnemers van de Retourdagengroepen deze weken vullen.
Indien er plaatsen beschikbaar blijven, nodigen we mensen hiervoor uit. 
Laat het ons gerust even weten indien je belangstelling hebt.