Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van zijn workshops, zijn kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

15 juni 2016

Nog enkele dagen korting en... Oranje speelt tóch in Frankrijk!

ALT-TEKST

Beste mensen,
In Le Phaux is de zon aan het warm lopen voor de Bleu et Vert zomer. De natuur nestelt zich behaaglijk in haar warmte. De beek heeft bij de schuur nog het hoogste woord en klatert er op los. Maar al snel zal het ritmische tikken van de hamers op de beitels zich gaan mengen in haar geluid. Over ruim vier weken starten onze creatieve zomerweken.

ALT-TEKST

We beginnen de zomer met een ander ritme. Naast de eerste teken- schilderweek in de nieuwe workshopopzet geven Vita en Jaime (op de foto hier tijdens een optreden in Wamel) een dynamische zang en percussieweek in Braziliaanse sferen. Van 17- 23 juli brengen zij je in contact met het kloppend hart van de Braziliaanse muziek: Prachtige melodieën en swingende ritmes.

ALT-TEKST

Van 24- 30 juli starten de beeldhouwers met hun avontuurlijke zoektocht naar de meest sprekende vorm die ze in hun steen kunnen vinden. In twee opeenvolgende weken begeleidt Henk de Jong je op zijn kenmerkende enthousiaste en humorvolle manier. In de kortste keren heb je de slag te pakken. In augustus neemt Cissy het docentenstokje van hem over. Positief en enthousiast zal ze je begeleiden van de ruwe steen naar een beeld waar je trots op kunt zijn.

ALT-TEKST

De theaterweek in Le Phaux ( 7- 13 augustus) is voor meer dan de helft bezet. We verwachten dat het helemaal vol gaat lopen. Docente Sanne Arbouw belooft een poëtische, ontroerende en dynamische week. Als je het mee wil maken, bezet dan gauw een van de laatste plaatsen in deze avontuurlijke week.

ALT-TEKST

Frohmut Knie verzorgt voor het zesde opeenvolgende jaar in Le Phaux een harmonieuze zangweek. Van 14- 20 augustus kun je onder haar zorgvuldige begeleiding je stemmogelijkheden ontdekken en genieten van een week samen zingen. Een van de hoogtepunten is een klein concertje in het oude kerkje van St Jean la Vêtre.

ALT-TEKST

De Europese kampioenschappen voetbal zijn gestart. Goed nieuws voor de voetballiefhebbers: Nederland speelt tóch in Frankrijk deze zomer! En gelukkig kun je nog meedoen aan deze belangrijkste wedstrijd van het jaar: De jaarlijkse interland in Le Phaux. Vrouwen en mannen spelen een korte wedstrijd tegen de Fransen met één heilig doel: De legitimatie voor een heerlijk feest na afloop. Meldt je aan in de schilder- of beeldhouwgroep van 24- 30 juli, speel mee in het oranje en geniet na afloop van de 3e helft met de Fransen!

ALT-TEKST

Wil je een ontspannen en tóch actieve vakantie in Le Phaux? Dan begint de tijd te dringen… Ook voor jou hebben we nog plek in een van onze kunstzinnige cursusweken. Maar je moet nu wel gaan boeken, wil je tenminste ook nog gebruik kunnen maken van de vroegboekkorting. Deze 50 euro per week kun je in mindering brengen op je cursusbedrag tot uiterlijk 4 weken vóór aanvang van de cursus. Zo kun je voor onze eerste cursusweek deze korting nog toepassen tot zondag 19 juni.

Het huisje in Le Phaux is nog slechts één week beschikbaar: 17- 23 juli. De privékamers zijn in juli volgeboekt, maar in augustus zijn er nog een paar mogelijkheden.
Er staan nog meerdere liften open. Indien je snel beslist, kun je voor een laag bedrag naar Le Phaux mee reizen.
Tientallen ingeschreven deelnemers kijken al reikhalzend uit naar de zomerweken in Le Phaux! Voeg je nu bij hen en ga je verheugen…

Een hartelijke en zomerse groet, mede namens Marthe, Jasmijn en Susan,

Gerrit.