Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van de workshops en nieuwsbrieven van Bleu et Vert.

In de B&V nieuwsbrieven vind je ook van alles over Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Een reikhalzend dorp aan de rand van de Auvergne.


Nieuwsbrief 79                   10 mei 2018

Beste mensen,

Deze dagen klopt de zomer nadrukkelijk op de voorjaarsdeur.

We genieten van de zon en eten ’s avonds lekker buiten. Zo zijn we alvast een beetje aan het vóórproeven.

ALT-TEKST

In Juli en augustus eten we dagelijks buiten. In Le Phaux is het onder de walnotenboom, de plek waar in de B&V geschiedenis al zo onnoemelijk veel maaltijden zijn genoten. Le Phaux kijkt al reikhalzend uit naar de komst van de Nederlanders…

ALT-TEKST

In bijgaande 79e Bleu et Vert nieuwsbrief lees je over de cursusweken van de zomer:

de Braziliaanse zang en percussieweek van Vita en Jaime, de teken-, schilderweken van Gerrit en de beeldhouwweken van Henk de Jong allemaal in Le Phaux. De aanmeldingen verlopen volgens schema.

In augustus zullen we twee weken te gast zijn bij Bel Any. Daar eten we buiten op de binnenplaats. Ook fijn!

In Bel Any lopen de inschrijvingen bijzonder goed. Er is in alle cursussen daar: de theaterweek van Sanne Arbouw, de tekenen/schilderweken van Gerrit en de wereldzangweek van Frohmut Knie, nog maar beperkt plaats.

ALT-TEKST


Het overlijden van Wouter Julien van den Haak neemt in de nieuwsbrief een belangrijke plek in. Wouter heeft veel betekend voor Bleu et Vert en hij was onze trouwste klant.
Wouter volgde 51 cursussen bij Bleu et Vert en honderden deelnemers aan onze cursussen hebben hem leren kennen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. 

In het Pinksterweekend organiseert Bleu et Vert in samenwerking met de partner en enkele goede vrienden van Wouter een grote expositie van zijn werk. Wouter’s atelier zal worden opgeheven. We hopen dat veel van zijn werk een nieuwe bestemming gaat vinden. Alles mag tegen een vrijwillige vergoeding worden meegenomen.

In het artikel op pagina 1 vind je meer informatie.

Deze nieuwsbrief heeft een record lengte van 9 pagina’s. Al jaren is het aantal bladzijden 8, maar deze keer hadden we meer ruimte nodig. Zo is er ook een extra uitgebreide aflevering van l’Amour au Phaux.

Lees in de nieuwsbrief over het ontstaan van een liefde in het gehucht aan de rand van de Auvergne.

Twee atelierweken in Drenthe, speciaal voor gevorderden, openden het 32e Bleu et Vert seizoen. Vervolgens voeren we met de Vlieter weer een week over de onvolprezen Waddenzee. In de nieuwsbrief vindt je wat foto’s en een kort verslagje van deze activiteiten.

Het blijft nog altijd spannend in de fototitelwedstrijd: Op dit moment is er nog sprake van een top 3. Maar wellicht komt de nummer 4 er de komende afleveringen toch weer bij. In de subtop staan zes mensen dicht bij elkaar. Ze strijden om de 5e plaats en wellicht voor nog iets hoger…

Je leest ook over interessante exposities in den lande, over de drie concerten deze zomer in de barruimte van Le Phaux. Je vindt dit en nog veel meer in de 79e nieuwsbrief, zoals de poëtische bijdrage van Marthe, de rubriek van Gerrit Zonnebril en de strip van Kwassie.

We wensen je er veel plezier mee! We vinden het altijd leuk om reacties te ontvangen. Schroom niet!

 
We wensen jullie een fijn voortschrijdende lente met een uitbundige zon en veel mooie bloemen om je heen!

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.