Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van de workshops en nieuwsbrieven van Bleu et Vert.

In de B&V nieuwsbrieven vind je ook van alles over Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Lente in Drenthe en op de Wadden


Nieuwsbrief 78                                           22 maart 2018

Beste mensen,


De lentenimf en Koning Winter spelen kat en muis. We knallen heen en weer tussen vorst met een snijdend koude wind en een hoopvol stalende zon. De Siberische beer steekt soms onverhoopt zijn brutale kop om de hoek en jaagt de bevallige lentenimf de stuipen op het lijf. Maar dan trekt de nimf haar stoute voorjaarsschoentjes weer aan en jaagt de beer naar het verre Siberische buitenbos. Wat een gestuiter!

Nu maar hopen dat de lentenimf het roer in handen weet te houden en dat ze een vaste koers gaat zeilen naar fijne temperaturen. Ik heb wel zin in die lente! En bovenal: Gisteren was het 21 maart. Dan mag het inmiddels wel tot Koning Winter gaan doordringen dat hij inmiddels persona non grata is geworden…

Mocht je het de komende dagen nog te koud vinden, dan kun je je warmen aan de 78e Bleu et Vert nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Over het zeilen van een vaste koers gesproken: Er is nog plaats op de Vlieter voor de Bleu et Vert Wad’nweek. Wind en water, zon en zeilen, hoppend van eiland naar eiland, genietend van de zilte stilte leg je je indrukken vast met krijt, inkt en verf.

Tot eind deze maand heb je nog recht op de vroegboekkorting. Dat scheelt je 60 euro. Zit je krap bij kas? Ook dan zou je mee kunnen met deze week. Lees het op pagina 1 van de nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Er zijn ook nog een paar plaatsen in de atelierweken voor gevorderden. Die zijn in atelier de Blauwe Bok in Zorgvlied, Drenthe. Op deze fraaie locatie bij het natuurgebied Drents- Friese Wold kun je de lente uitbundig vieren met een kunstzinnige schilderweek voor gevorderden.

In slechts een week duikt je werk de diepte in. Op blz 1 van de nieuwsbrief lees je er meer over.

De cursussen van Bleu et Vert in Frankrijk lopen bijzonder goed. Zowel in Le Phaux, Auvergne als in Bel Any, Franse Ardennen staan we er heel goed voor. Hier en daar raken er al dingen volgeboekt: de 1e week in Bel Any, privéslaapplekken in Le Phaux... Als je goed luistert kun je ons horen spinnen van tevredenheid… Bekijk de verheugende statistiek op blz 2 van de nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Helaas niet alleen goed nieuws. Het gaat niet goed met Wouter Julien van den Haak, Bleu et Vert’s trouwste deelnemer aller tijden. Hij is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Meer over dit verdrietige nieuws op blz 3 van deze nieuwsbrief.

Wouter won de tweede prijs bij de verhalenwedstrijd t.g.v. het 30 jaar B&V feest in april vorig jaar. Zijn verhaal “Kwast” lees je op dezelfde pagina. Tevens op bladzijde 8 de waarschijnlijk laatste bijdrage van Prof. Dr. Ir. van den Haak, Wouter’s alter ego.

In de fototitelwedstrijd is er een felle demarrage in de kopgroep. Slechts één renner weet in de buurt te blijven van de wegsprintende koploper. Is dit een beslissend moment? Of komt er een reactie van de twee andere coureurs uit de voormalige kopgroep? Het blijft nog steeds spannend in de top van het klassement!

Andere vaste rubrieken ontbreken niet: de Bleu et Vert-keuken, l’Amour au Phaux, Gerrit Zonnebril, Kwassie, interessante exposities en een gedicht van Marthe.

Je vindt dit en nog veel meer in de 78e nieuwsbrief. We wensen je er veel plezier mee! We vinden het altijd leuk om reacties te ontvangen. 

We wensen jullie heerlijke voorjaarsdagen. Dat de bomen nu snel hun frisse groen uitlaten en dat de bloemen er snel een bonte kleurenserie aan gaan toevoegen.

Lang leve de lente! En graag snel een beetje…!

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.