Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van zijn workshops, zijn kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Uitnodiging en een extra dag in Le Phaux 2019.


Nieuwsbrief 81
                                                              9 september 2018


Beste mensen,

Vroeger kwamen de mensen naar Le Phaux omdat het weer er wat warmer was dan in Nederland. Dit jaar vond je er minder grote hitte dan in Nederland. Het bleef rond de 30 graden en een onweersbui af en toe hield het gras groen. Zo kan het weer een motivatie blijven om naar Le Phaux te reizen. En we horen vaak terug dat ons aanbod ook cool is…

In bijgaande nieuwsbrief een terugblik op het Bleu et Vert seizoen in Le Phaux, Bel Any en het zangweekend in Wamel. En we kijken vooruit naar het programma van 2019. In Le Phaux breiden we de week uit met een extra dag. Lees het in deze nieuwsbrief.

ATTENTIE! Deze nieuwsbrief bevat een uitnodiging. Hij staat op blz 6. Op 15 september ben je van harte welkom op de opening van de expositie Nieuwe Streken. Hier kun je werk bekijken van de Retourzaterdagengroep en van Gerrit. De tentoonstelling is al volledig ingericht en ziet er kleurrijk en veelzijdig uit. We hopen je te zien op die zaterdag de 15e september!

ALT-TEKST

Op deze foto zie je werk van Janni Hagoort, lid van de zaterdaggroep.

Een tweede expositie met Gerrit’s Waterwerken deze maand is tijdens de Open Atelierroute KunstBakens. Het viert dit jaar zijn 10e editie. Hans de Raad exposeert dan als gast in de Kerkstraat. Je leest het op de voorpagina.

De 81e nieuwsbrief heeft een recorddikte van 10 pagina’s. Laat je er niet door afschrikken! Je hoeft niet alles te lezen. Ik sla ook stukken over in de Volkskrant. Scroll door de nieuwsbrief en lees alleen dat wat je interessant vindt

De spanning in de fototitelwedstrijd blijft huizenhoog. Opnieuw is de nummer 1 gewisseld. Met nog vier afleveringen te gaan, staat de top van het klassement nog altijd heel dicht bij elkaar. Ze geven elkaar geen duimbreed toe!

Verder weer een recept uit de B&V keuken en een aflevering over de liefde in Le Phaux. Marthe schreef een gedicht op een beeld van Roos, Gerrit Zonnebril vertelt over het einde van Mitsubussie en Kwassie zingt een Afscheidslied.

Je vindt dit en nog veel meer in de 81e nieuwsbrief. We wensen je er veel plezier mee! We ontvangen na elke nieuwsbrief mails met reacties. Dat vinden we heel fijn!

We wensen jullie een kleurige nazomer met heerlijk herfstweer.

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.


Creatief met een zacht zuchtje.


26 juli 2018

Beste mensen,

De zomer in Nederland is overtuigender dan ooit tevoren. We vangen hier in Le Phaux geluiden op van grote hitte en droogte. En dat terwijl wij hier - een heel stuk zuidelijker - genieten van aangename temperaturen.

ALT-TEKST

Deze zomer is een zomer zoals een zomer in Le Phaux doorgaans is: Zonnig en warm met een zacht zuchtje wind. De temperatuur is overdag steeds boven de 23 graden, maar vrijwel nooit boven de 30 graden. Het is hier niet heet en niet benauwd. Je zou zelfs de hitte in Nederland kunnen ontvluchten om hier in de Franse Auvergne te genieten van een heerlijke week schilderen of beeldhouwen.

De beeldhouwweek staat onder begeleiding van Gerard Akerboom. Tot nu toe ontvingen we veel positieve reacties op de manier waarop hij de beeldhouwers begeleidt.

Mocht je nog willen komen, dan wordt het wel een very last minute beslissing, want aanstaande zondag begint hier de laatste cursusweek.

Er staat zelfs ook nog een lift open voor de heenreis en meerdere liften voor de terugreis.

ALT-TEKST


Begin augustus verplaatsen we ons naar Noord Frankrijk. Op landgoed Bel Any organiseren we twee creatieve weken. De creatieve week in 2017 beviel zo goed dat veel deelnemers zich dit jaar opnieuw hebben aangemeld.

De schildergroep is in de beide weken stijf volgeboekt.

In de week 12- 18 augustus is er nog wel plek bij de zanggroep van Frohmut Knie. In deze zangweek staat wereldmuziek op het programma: Muziek uit diverse culturen. De cursus is voor alle niveaus en je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen.

Door een annulering is er deze week op Bel Any nog een huisje te huur. Het gaat om het huisje Petite Maison.

Mail ons even indien je belangstelling hebt.

ALT-TEKST

In de week 19- 25 augustus organiseren we naast het schilderen ook een theaterweek op Bel Any. Voor het derde jaar op rij zal de begeleiding van deze week in handen zijn van Sanne Arbouw.

Sanne is een enthousiaste en positieve docent en belooft een dynamische, poëtische en ontroerende week.

Er staan nog een paar plaatsen open in deze theatergroep. Er zijn ook nog enkele slaapplaatsen in huis beschikbaar. Je slaapt dan in een zeer ruime, gedeelde slaapkamer. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer. Je bed is opgemaakt en je treft ook schone handdoeken aan.

Kortom: Je bedje is gespreid op Bel Any!

ALT-TEKST

De laatste cursus van de zomer is de zangdriedaagse in Wamel. Van 31 augustus- 2 september kun je heerlijk komen zingen in deze cursus van Wies Kuyers. Met wereldmuziek als repertoire heeft Wies aandacht voor de individuele kwaliteiten van elke stem. Naast samen zingen besteedt Wies ook aandacht aan improvisatie. We sluiten de driedaagse altijd af met een klein concertje in het protestantse kerkje van Wamel.

We hebben al meerdere mannen en meerdere vrouwenstemmen in deze driedaagse. Maar het is nog niet geheel volgeboekt.

Onze buren bieden Bed and Breakfast aan. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan gerust!

We wensen je een heerlijke augustusmaand met warm weer en een zacht zuchtje wind.

Hartelijke groet,


Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.


Onverwachtse veranderingen in beeldhouwdocent en cursusaanbod.


Extra editie Nieuwsbrief 80b                                           27 juni 2018

Beste mensen,

Vorige week mailden we onze 80e nieuwsbrief. Normaal gesproken duurt het dan weer een heel aantal weken voordat we je weer iets sturen.
Maar niet alles is altijd voorspelbaar. Voetballiefhebbers zullen het beamen na de uitschakeling van wereldkampioen Duitsland op de WK. Sinds 1938 is het voor het eerst dat de Duitsers de eerste ronde niet overleven. Maar dit ter zijde.

Bijna altijd loopt het bij Bleu et Vert zoals we het plannen en organiseren. Maar dit jaar loopt het anders. En we willen jullie er via deze extra nieuwsbrief over informeren.

ALT-TEKST

Zo zal Henk de Jong dit jaar ontbreken als beeldhouwdocent. Vanwege een onverwachtse en ernstige ziekte van zijn moeder is hij na 14 jaar Le Phaux verhinderd. We zullen hem missen deze zomer!

Maar gelukkig hebben we twee ervaren en enthousiaste beeldhouwdocenten gevonden die zijn cursussen zullen overnemen. Gerard Akerboom en Beatrijs Schweitzer zullen er alles aan doen om de beeldhouwers optimaal te begeleiden. Lees in deze extra editie van de nieuwsbrief over hun ervaringen, motivatie en enthousiasme.

Een tweede verandering deze zomer is het annuleren van de Braziliaanse zang en percussieweek. Ondanks de enthousiaste reacties in 2016 en 2017 van de deelnemers toen, ondanks de extra reclame dit jaar d.m.v. filmpjes op de website en op Facebook, ondanks de lucratieve kortingsactie in de nieuwsbrief van vorige week… Toch is het niet gelukt om voldoende aanmeldingen voor deze cursus te krijgen. Heel erg jammer!

De gelijktijdige beeldhouwweek gaat wel door. Je kunt je er ook nog voor aanmelden. De kortingsactie van 100 euro op het cursusgeld blijft bestaan (zie www.bleuetvert.com.

We organiseren van 8- 14 juli nu ook een verwenweek. Luieren, lezen, lekker eten en af en toe een activiteit zoals een wandeling langs een wild stromende beek, kunst maken met gevonden materialen en een zonsondergang schilderworkshop. Lijkt het je wat? Mail ons om je aan te melden. Lees er meer over in deze extra editie van de B&V nieuwsbrief.

We wensen jullie een heerlijk zonnige zomer en een fijne vakantie, waar en wanneer dan ook! J.

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.


Twee onweerstaanbare kortingsacties.Nieuwsbrief 80                 20 juni 2018


Beste mensen,


Nederlanders houden van (be-)sparen. Veel mensen doen hun boodschappen niet in kleine buurtwinkels maar in een grote supermarkt: Handig en goedkoop. We zoeken graag naar de laagste prijzen en noemen dat betaalbare oplossingen. De IKEA is er groot mee geworden.

ALT-TEKST

Bleu et Vert heeft nu een onweerstaanbaar aanbod voor iedereen die graag wat wil besparen. Voor de week van 8- 14 juli (beeldhouwen en Braziliaanse zang en percussie) en voor potentiële beeldhouwers in de week 15- 22 juli hebben we nu twee kortingsacties. Kies zelf welke je het beste past. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

Deze zomer exposeert Gerrit een fotoserie in Noirétable en St Didier in Frankrijk als onderdeel van een groot festival rond het thema bomen. Kom je toevallig naar Le Phaux dan profiteer je meteen mee van de diverse activiteiten.

Het 32e seizoen ontwikkelt zich nog altijd goed. De tussenstand is nu al hoger dan de eindstand in 2015 en 2016. Nog twee aanmeldingen en ook de eindstand van 2017 is gehaald. Je leest het op bladzijde 2 van deze 80e nieuwsbrief. De schilderweken in de Franse Ardennen zitten helemaal vol. We hebben alleen nog wat plaatsen voor zangers (12- 18 augustus) en voor theatermakers (19- 25 ugustus).

In Le Phaux lopen de aanmeldingen volgens schema van de afgelopen jaren. Een aantal beeldhouw- en teken, schilderweken zijn bijna volgeboekt.

De spanning in de fototitelwedstrijd is na een mindere beurt van de voormalige nummer 1 van het klassement weer helemaal terug. De top 3 staat nu op een enkel puntje afstand van elkaar!

Marthe schreef weer een gedicht, Kwassie ziet het wat minder scherp en Gerrit Zonnebril vertelt over zijn dochters en hun vader.

Je vindt dit en nog veel meer in de 80e nieuwsbrief. We wensen je er veel plezier mee! We vinden het altijd leuk om reacties te ontvangen. Schroom niet!

 

We wensen jullie een geweldige zomer en een heerlijke vakantie, waar en wanneer dan ook! 

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.

 

 

Een reikhalzend dorp aan de rand van de Auvergne.


Nieuwsbrief 79                   10 mei 2018

Beste mensen,

Deze dagen klopt de zomer nadrukkelijk op de voorjaarsdeur.

We genieten van de zon en eten ’s avonds lekker buiten. Zo zijn we alvast een beetje aan het vóórproeven.

ALT-TEKST

In Juli en augustus eten we dagelijks buiten. In Le Phaux is het onder de walnotenboom, de plek waar in de B&V geschiedenis al zo onnoemelijk veel maaltijden zijn genoten. Le Phaux kijkt al reikhalzend uit naar de komst van de Nederlanders…

ALT-TEKST

In bijgaande 79e Bleu et Vert nieuwsbrief lees je over de cursusweken van de zomer:

de Braziliaanse zang en percussieweek van Vita en Jaime, de teken-, schilderweken van Gerrit en de beeldhouwweken van Henk de Jong allemaal in Le Phaux. De aanmeldingen verlopen volgens schema.

In augustus zullen we twee weken te gast zijn bij Bel Any. Daar eten we buiten op de binnenplaats. Ook fijn!

In Bel Any lopen de inschrijvingen bijzonder goed. Er is in alle cursussen daar: de theaterweek van Sanne Arbouw, de tekenen/schilderweken van Gerrit en de wereldzangweek van Frohmut Knie, nog maar beperkt plaats.

ALT-TEKST


Het overlijden van Wouter Julien van den Haak neemt in de nieuwsbrief een belangrijke plek in. Wouter heeft veel betekend voor Bleu et Vert en hij was onze trouwste klant.
Wouter volgde 51 cursussen bij Bleu et Vert en honderden deelnemers aan onze cursussen hebben hem leren kennen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. 

In het Pinksterweekend organiseert Bleu et Vert in samenwerking met de partner en enkele goede vrienden van Wouter een grote expositie van zijn werk. Wouter’s atelier zal worden opgeheven. We hopen dat veel van zijn werk een nieuwe bestemming gaat vinden. Alles mag tegen een vrijwillige vergoeding worden meegenomen.

In het artikel op pagina 1 vind je meer informatie.

Deze nieuwsbrief heeft een record lengte van 9 pagina’s. Al jaren is het aantal bladzijden 8, maar deze keer hadden we meer ruimte nodig. Zo is er ook een extra uitgebreide aflevering van l’Amour au Phaux.

Lees in de nieuwsbrief over het ontstaan van een liefde in het gehucht aan de rand van de Auvergne.

Twee atelierweken in Drenthe, speciaal voor gevorderden, openden het 32e Bleu et Vert seizoen. Vervolgens voeren we met de Vlieter weer een week over de onvolprezen Waddenzee. In de nieuwsbrief vindt je wat foto’s en een kort verslagje van deze activiteiten.

Het blijft nog altijd spannend in de fototitelwedstrijd: Op dit moment is er nog sprake van een top 3. Maar wellicht komt de nummer 4 er de komende afleveringen toch weer bij. In de subtop staan zes mensen dicht bij elkaar. Ze strijden om de 5e plaats en wellicht voor nog iets hoger…

Je leest ook over interessante exposities in den lande, over de drie concerten deze zomer in de barruimte van Le Phaux. Je vindt dit en nog veel meer in de 79e nieuwsbrief, zoals de poëtische bijdrage van Marthe, de rubriek van Gerrit Zonnebril en de strip van Kwassie.

We wensen je er veel plezier mee! We vinden het altijd leuk om reacties te ontvangen. Schroom niet!

 
We wensen jullie een fijn voortschrijdende lente met een uitbundige zon en veel mooie bloemen om je heen! J.

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.