Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van zijn workshops, zijn kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

14 april 2017

Beste en lieve mensen

Susan en ik lopen nog altijd glunderend rond na het heerlijke 30 jaar Bleu et Vert feest van afgelopen zaterdag. Het was een prachtige dag en rond de 100 mensen genoten met ons mee. In deze 73e nieuwsbrief lees je er veel meer over. Foto’s geven je een beeld.

ALT-TEKST

We verlengen het 30 jaar Bleu et Vert feest nog tot het eind van deze maand. We trakteren je op een korting van maar liefst 30% op het cursusgeld van een aantal cursussen. Geldig tot eind april. Lees de voorwaarden in deze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Opnieuw is Gerrit erin geslaagd een Waterwerk langs de jury van de ZomerExpo te loodsen. Voor de tweede keer hangt er een Waterwerk in een Nederlands museum. A.s zomer te zien in de Fundatie in Zwolle. Lees in de nieuwsbrief het verhaal over de voorronde.

Verder: Een nieuwe aflevering van de fototitelwedstrijd waar de topposities in het klassement opnieuw werden geschud. Lees verder in deze 73e nieuwsbrief. Het zijn 8 pagina’s, maar je hebt er ook een lekker lang paasweekend voor. We wensen je er veel plezier mee!

We vinden het altijd leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt. Mocht je iemand kennen, die onze folder en/of de nieuwsbrief zou willen ontvangen, geef dan het (email)adres aan ons door. Daar zijn we blij mee, want we kunnen nieuw publiek heel goed gebruiken.

Heb je nog vragen, bel ons gerust op 0487- 502444. We wensen je veel succes met eieren zoeken dit weekend!

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.

 


Wamel, 9 maart 2017

Beste mensen,
Na een grijze januarimaand met een diepterecord aan inschrijvingen is de lente bij Bleu et Vert losgebarsten. De aanmeldingen schieten als gretige krokussen uit de grond. Sinds 2007 kregen we nooit zoveel inschrijvingen in februari. Hoog tijd om jullie bij te praten via onze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Voor alle (oud) medewerkers en (oud) deelnemers is zaterdag 8 april een grote feestdag. Bleu et Vert bestaat 30 jaar en de aanmeldingen stromen binnen. In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws over het feest. Over middagworkshops die goed lopen en over de verhalenwedstrijd waar je nog precies één week voor kunt inleveren. Over de expositie waar Henk de Jong en Gerrit van Meurs voor het eerst samen hun werk tentoon stellen.

ALT-TEKST

- De Bleu et Vert zangvogels genieten enorm veel vrijheid. Ze kunnen kiezen uit drie verschillende zangcursussen van drie verschillende docenten (of een docentenduo), op drie verschillende plekken in drie verschillende maanden. Wat een luxe! Maar ja, vrijheid is ook belangrijk, want vrije vogels zingen uitbundiger…!

ALT-TEKST

De belofte van theaterdocent Sanne was: Het wordt poëtisch, dynamisch en ontroerend. Vraag het de deelnemers maar na: Deze belofte is geheel en al uitgekomen. Aanstaande zomer kun jij het meemaken: De theaterweek 2017 wordt poëtisch, dynamisch en ontroerend. In de nieuwsbrief foto’s van de Tour de Theatre van 2016.

ALT-TEKST

Wordt de Wad’nweek 2017 de warmste ooit? We weten het niet zeker, maar het zou zomaar kunnen. Voor het eerst is deze avontuurlijke week in de maand juni. Op de drempel van de zomer zullen we méér buiten kunnen werken dan we gewend zijn van begin mei. Met de junizon op je huid is het fijn zeilen en schilderen!

ALT-TEKST

Het allereerste Waterwerk dat emigreerde is – hoe kan het ook anders – in Le Phaux met open armen ontvangen. Jean Paul en Hélène hebben het boven hun bed gehangen en zijn er heel blij mee. In deze nieuwsbrief meer over Gerrit’s kunst.

Je vindt dit en nog veel meer in de 72e nieuwsbrief. Zo is Kwassie al in de ban van kiezen en opkomstcijfers. We wensen je veel lees en kijkplezier! We vinden het altijd leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt.

Mocht je iemand kennen, die onze folder en/of de nieuwsbrief zou willen ontvangen, geef dan het (email)adres aan ons door. Daar zijn we blij mee, want we kunnen nieuw publiek heel goed gebruiken. Heb je nog vragen, bel ons gerust op 0487- 502444.

We wensen jullie een snel ontluikende lente en we hopen jullie te zien op 8 april!

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.


15 juni 2016

Nog enkele dagen korting en... Oranje speelt tóch in Frankrijk!

ALT-TEKST

Beste mensen,
In Le Phaux is de zon aan het warm lopen voor de Bleu et Vert zomer. De natuur nestelt zich behaaglijk in haar warmte. De beek heeft bij de schuur nog het hoogste woord en klatert er op los. Maar al snel zal het ritmische tikken van de hamers op de beitels zich gaan mengen in haar geluid. Over ruim vier weken starten onze creatieve zomerweken.

ALT-TEKST

We beginnen de zomer met een ander ritme. Naast de eerste teken- schilderweek in de nieuwe workshopopzet geven Vita en Jaime (op de foto hier tijdens een optreden in Wamel) een dynamische zang en percussieweek in Braziliaanse sferen. Van 17- 23 juli brengen zij je in contact met het kloppend hart van de Braziliaanse muziek: Prachtige melodieën en swingende ritmes.

ALT-TEKST

Van 24- 30 juli starten de beeldhouwers met hun avontuurlijke zoektocht naar de meest sprekende vorm die ze in hun steen kunnen vinden. In twee opeenvolgende weken begeleidt Henk de Jong je op zijn kenmerkende enthousiaste en humorvolle manier. In de kortste keren heb je de slag te pakken. In augustus neemt Cissy het docentenstokje van hem over. Positief en enthousiast zal ze je begeleiden van de ruwe steen naar een beeld waar je trots op kunt zijn.

ALT-TEKST

De theaterweek in Le Phaux ( 7- 13 augustus) is voor meer dan de helft bezet. We verwachten dat het helemaal vol gaat lopen. Docente Sanne Arbouw belooft een poëtische, ontroerende en dynamische week. Als je het mee wil maken, bezet dan gauw een van de laatste plaatsen in deze avontuurlijke week.

ALT-TEKST

Frohmut Knie verzorgt voor het zesde opeenvolgende jaar in Le Phaux een harmonieuze zangweek. Van 14- 20 augustus kun je onder haar zorgvuldige begeleiding je stemmogelijkheden ontdekken en genieten van een week samen zingen. Een van de hoogtepunten is een klein concertje in het oude kerkje van St Jean la Vêtre.

ALT-TEKST

De Europese kampioenschappen voetbal zijn gestart. Goed nieuws voor de voetballiefhebbers: Nederland speelt tóch in Frankrijk deze zomer! En gelukkig kun je nog meedoen aan deze belangrijkste wedstrijd van het jaar: De jaarlijkse interland in Le Phaux. Vrouwen en mannen spelen een korte wedstrijd tegen de Fransen met één heilig doel: De legitimatie voor een heerlijk feest na afloop. Meldt je aan in de schilder- of beeldhouwgroep van 24- 30 juli, speel mee in het oranje en geniet na afloop van de 3e helft met de Fransen!

ALT-TEKST

Wil je een ontspannen en tóch actieve vakantie in Le Phaux? Dan begint de tijd te dringen… Ook voor jou hebben we nog plek in een van onze kunstzinnige cursusweken. Maar je moet nu wel gaan boeken, wil je tenminste ook nog gebruik kunnen maken van de vroegboekkorting. Deze 50 euro per week kun je in mindering brengen op je cursusbedrag tot uiterlijk 4 weken vóór aanvang van de cursus. Zo kun je voor onze eerste cursusweek deze korting nog toepassen tot zondag 19 juni.

Het huisje in Le Phaux is nog slechts één week beschikbaar: 17- 23 juli. De privékamers zijn in juli volgeboekt, maar in augustus zijn er nog een paar mogelijkheden.
Er staan nog meerdere liften open. Indien je snel beslist, kun je voor een laag bedrag naar Le Phaux mee reizen.
Tientallen ingeschreven deelnemers kijken al reikhalzend uit naar de zomerweken in Le Phaux! Voeg je nu bij hen en ga je verheugen…

Een hartelijke en zomerse groet, mede namens Marthe, Jasmijn en Susan,

Gerrit.Wamel, 15 december 2016

Beste mensen,
Het daglicht trekt zich steeds verder terug. Maar binnen staat de kerstboom te schitteren en we steken wat kaarsen aan. Zo kent gezelligheid geen zomer- of wintertijd. Sfeer is van alle seizoenen. En met deze nieuwe nieuwsbrief op je digitale deurmat hopen we de feestvreugde te verhogen. Over feest gesproken: Op zaterdag 8 april vieren we het 30- jarig bestaan van Bleu et Vert. Zet de datum alvast met een dikke streep in je agenda, want we gaan het groot vieren! Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

ALT-TEKST

Want ja, het jaar loopt ten einde en de eerste inschrijvingen voor een vakantiecursus zijn al binnen. De teller staat op vijf en dat is een mooi aantal voor deze tijd van het jaar. Lees in deze nieuwsbrief hoe het Bleu et Vert programma jouw vakantie zou kunnen kleuren. De theaterweek en de Braziliaanse week met zang percussie en gitaarles zijn in Le Phaux wegens succes geprolongeerd.

ALT-TEKST

Nieuw in ons aanbod is een week in de Franse Ardennen. Landhuis Bel Any biedt een meer luxe verblijf. Maar er is ook low budget plaats voor een aantal kampeerders. Van 20- 26 augustus kun je komen schilderen of zingen in deze voor Bleu et Vert nieuwe, inspirerende omgeving.

ALT-TEKST

De Wad’nweek is komend seizoen voor het eerst in de maand juni. De lente is dan zo ver gevorderd dat je de zomer al kunt voelen. We verwachten grote belangstelling voor deze warme Waddenweek. Met de zon op je huid kun je fijn uit de voeten.

ALT-TEKST

Ook de atelierweken in de Blauwe Bok in Drenthe zijn dit jaar verhuisd naar de maand juni. Het geeft ons ruim de tijd voor lekker lange avondwandelingen door de Drents Friese Wold, een natuurgebied met een van de grootste zandverstuivingen van Nederland.

Je vindt dit en nog veel meer in de 70e nieuwsbrief. We wensen je er veel plezier mee! We vinden het altijd leuk als je ons laat weten wat je ervan vindt. Mocht je iemand kennen, die onze folder en/of de nieuwsbrief zou willen ontvangen, geef dan het (email)adres aan ons door. Daar zijn we blij mee, want we kunnen nieuw publiek heel goed gebruiken. We sturen deze nieuwsbrief naar ons e-mail adressenbestand. Mocht je geen prijs stellen op verdere toezending van Bleu et Vert nieuwsbrieven, mail het ons. Dan verwijderen we je mailadres uit dit speciale nieuwsbrievenbestand. Heb je nog vragen, bel ons gerust op 0487- 502444. We wensen jullie intieme en sfeervolle kerstdagen en een kleurrijk, goedgevormd, harmonieus en speels nieuw jaar! Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn, Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.

15 mei 2016

Op een mooie Pinksterdag...,

als het even kon, ging ik met mijn dochter aan het handje samen wandelen in het parrekie in de zon... Maar kan het wel dat wandelen in de zon? Wat als het nou te koud is? Nou, dan heb je hier de 67e Bleu et Vert nieuwsbrief om lekker binnenshuis te lezen! Ook fijn!

In de nieuwsbrief kijken we terug op de voorjaarsweken van Bleu et Vert in Drenthe en op de Wadden. Het waren heerlijke weken. In Drenthe deelden 22 gevorderde deelnemers hun inspiratie en resultaten met elkaar. Het leidde tot twee fraaie exposities aan het eind.
De Wad'nweek was misschien wel de mooiste ooit. Het weer was onovertroffen. En de dag vóór Hemlvaart was de allermooiste dag aller tijden van Bleu et Vert op de Vlieter. En dat in een geschiedenis van 154 dagen... Je leest er over in de nieuwsbrief. En je kunt tevens de foto's bekijken op de Wadden- fotopagina en de Drenthe- fotopagina.

Ondertussen heerst in Le Phaux nog de serene lenterust. Maar in juli starten daar onze zomerweken met meer vernieuwingen dan ooit tevoren! Lees er meer over in de nieuwsbrief…

Op 12 april hebben drie mannen de zon gebracht aan de Kerkstraat. Met dank aan 24 panelen draait de meter nu achteruit. We zijn zeer tevreden over de leverancier: Zorgvuldig en perfectionistisch. Overweeg je ook de aanschaf van zonnepanelen? Mail ons even voor deze tip!

Onze nieuwe raapfolders zijn deels al verspreid. Maar we hebben er nog genoeg in voorraad. Ze zijn het aas dat straks tijdens de creatieve weken een mooie vangst zou moeten opleveren. Wie wil ons helpen deze raapfolders te verspreiden?

Je vindt dit en nog veel meer in de 67e nieuwsbrief. Klik hem aan hier rechts in de lijst. We wensen je er veel plezier mee!
We vinden het altijd leuk als je een reactie in het gastenboek wil plaatsen.

Mocht je iemand kennen, die onze folder en/of de nieuwsbrief zou willen ontvangen, geef dan het (email)adres aan ons door. Daar zijn we blij mee, want we kunnen nieuw publiek heel goed gebruiken.

We wensen jullie een uitbundig vervolg van de lente!

Mede namens Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit.